Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.08.21
1695 0 Печатать

Підтримка національного виробника: затверджено новий перелік сільгосптехніки, 25% вартості якої компенсує держава

Мінекономіки затвердило перелік української сільгосптехніки, вартість якої відшкодовується державою в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

Так, до оновленого переліку включено 203 підприємства, номенклатура їх продукції збільшилася на понад 2 000 одиниць с/г техніки – до 16 802 найменувань.

«Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника, доповнивши Перелік сільгосптехніки, яка підлягає компенсації, новими заводами-виробниками. Це гарний стимул для виробників – реалізувати свою продукцію та збільшити доходи, а фермерам – оновити свій парк сільгосптехніки, адже держава відшкодовує 25% її вартості», - прокоментував Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Олексій Любченко.

Зокрема, оновлений Перелік включає трактори, самохідні та причіпні обприскувачі, комбайн зернозбиральний самохідний, спеціальні автомобілі сільськогосподарського призначення (зерновози), посівні комплекси, агрегати та аплікатори для внесення рідких мінеральних добрив, жниварки для збирання соняшнику, кукурудзи та інших зернових культур, ріпакові столи, зерноочищувальні сепаратори, технологічне обладнання для комбікормових заводів та елеваторних комплексів, обладнання для систем крапельного зрошення, зерносушарки, вагове обладнання для зважування сільгосппродукції, напівпричепи, ґрунтообробна техніка, обладнання для утримання ВРХ та свиней тощо.

Із Переліком вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання можна ознайомитись за посиланням.

Довідково:

На 2021 рік за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» планується спрямувати 1 млрд грн.

За результатами проведеної роботи, 1 833 сільгосптоваровиробники придбали у грудні 2020 року та у період з січня по березень 2021 року – 2 846 одиниць сільгосптехніки і обладнання вітчизняного виробництва на загальну суму 909,2 млн грн та отримали часткову компенсацію на суму 189,4 млн грн.

Крім того, за оперативною інформацією Мінагрополітики, відповідно до поданих уповноваженими банками реєстрів за період з квітня по липень 2021 року планується здійснити компенсаційні виплати аграріям ще майже на 358 млн грн.

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям