Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.09.21
1031 0 Печатать

Мінсоцполітики опрацьовує механізми запровадження органами місцевого самоврядування пенсійних накопичувальних програм

Міністерство соціальної політики України розробляє проект порядку запровадження регіональних пенсійних накопичувальних програм органами місцевого самоврядування. Відповідне доручення Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль озвучив на першому установчому засіданні робочої групи з розвитку пенсійних накопичень в Україні.

Пенсійні накопичувальні програми для окремих категорій працівників, які можуть запровадити органи місцевого самоврядування, стануть для мешканців громади додатковим джерелом доходу та своєрідною «подушкою безпеки» у літньому віці.

Одночасно вони можуть стати ефективним інструментом сталого соціально-економічного розвитку громади, створення гідних робочих місць та залучення на довгостроковій основі кваліфікованих кадрів, сприятимуть формуванню внутрішнього інвестиційного ресурсу.

До розробки проекту порядку Мінсоцполітики залучає представників органів місцевого самоврядування та профільних експертів.

Обговорюється необхідність забезпечити органам місцевого самоврядування можливість вибору одного з декількох організаційних механізмів запровадження таких програм, відповідно до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», та створення таких програм на засадах державно-приватного партнерства.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям