Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.09.21
4903 11 Печатать

Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі Дія

Від сьогодні на порталі Дія можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію. Для цього потрібен буде лише електронний підпис. Діяти COVID-сертифікат буде 365 днів.

“Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку Дія. Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі Дія. Так українці, що не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Адже українські COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані в ЄС”, — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Згенерувати COVID-сертифікат можна буде в декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі Дія. Вибрати послугу “Згенерувати COVID-сертифікат”. Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката, якою ви дозволяєте ЕСОЗ передати Дії медичні дані для COVID-сертифіката. Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку Дія, так і будь-яким іншим електронним підписом. Як отримати електронний підпис, можна дізнатися за посиланням.

Після отримання вашого підпису під Повідомленням про згоду надати медичні дані Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

“Чим більше людей отримають щеплення, тим менша ймовірність настання “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Вакцинація — це єдиний спосіб захистити себе від небезпечної хвороби та залишити жорсткі обмеження в минулому. Вакцинація двома дозами дозволяє отримати міжнародний COVID-сертифікат на рік, а це, крім захисту вашого здоров’я, надає вам і певний бонус — можливість подорожувати різними країнами в умовах пандемії”, — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як згенерувати міжнародний COVID-сертифікат із порталу Дія, дивіться у відео

Проєкт реалізований Мінцифрою спільно з МОЗ України, НСЗУ та за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проєкту EU4DigitalUA і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

По материалам Міністерство цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирина
24.09.21 14:17

А почему на 180 дней в приложении Дія сертификат? 

Ответить
  • Наталія
24.09.21 14:34

Вчора зробила друге щеплення і ч/з 2години згенерувала сертифікат в Дії, ніяких проблем, тільки головою прийшлось покрутити)) ...термін дії - 1рік

Ответить
  • Буржуй
24.09.21 17:59

Наталія, хватит БОТИТЬ 18 сделал 2 прививку, документы бумажные  дали только вчера. В Дії незарегстрирован, но Сын неиможет подтянуть сертификаты до сих пор. И почему мне не могут дать международный сертификат с QR кодом без регистрации? Как у Вас все просто!

Ответить
  • Андрій
24.09.21 14:52

Прохання до розробників "Дія" зробити підтримку Сертифікатів АЦСК Україна які є в окремих файлах підпису і шифрування. 

Ответить
  • Андрій
24.09.21 14:55

Keykonvertor не пропонувати, бо система сприймає його як зловмисне ПО.

Ответить
  • Александр
25.09.21 11:31

Андрій,
Моя система и антивирусы отбивает. Винда 8.1.
Любая входящая в систему принимается за вирус и отбрасывается.
Даже невозможно поставить антивирус, система не даёт доступа.

Ответить
  • Сергей
24.09.21 16:10

ОТВЕТКА: реестр захворив, попробуйте через час...

Ответить
  • бубух
24.09.21 16:37

Мда. Нічогісінько не працює. Дякую. Реєстр хворіє і у мене

Ответить
  • Ульяна
25.09.21 08:33

бубух, мені 60 років і без сторонньої допомоги завантажила  сертифікат без проблем, до речі, в Дії маю всі документи( права,тех.паспорт на машину,паспорт закордонний, підриємницкі док), читайте уважно інструкцію і все вийде, правда трохи довго крутила головою

Ответить
  • Надія
26.09.21 09:21

Ульяна, Мені 66 років і теж без сторонньої допомоги працюю з Дією по різним напрямкам. Зручно.                         

Ответить
  • Юля
05.10.21 09:18

не понятно как распечатать сертификат, у меня загружается в дию в электронном виде и в pdf  формате не формируется нигде. как распечатать с дии ? или опять не доработка?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям