Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.10.21
5020 2 Печатать

Які дозвільні документи потребують скасування?

Стратегічною ціллю Державної регуляторної служби України є удосконалення та спрощення дозвільних процедур і системи ліцензування.

За словами Голови ДРС Олексія Кучера, сьогодні в Україні 1736 дозвільних органів та  85 документів дозвільного характеру, передбачених Законом. Це вкрай ускладнює умови ведення бізнесу і є одним із факторів надмірної зарегульованості законодавства.

«Проаналізувавши ефективність дозвільної системи в Україні, ми розробили пропозиції, якими пропонуємо скасувати 19 документів дозвільного характеру», – зазначив очільник Служби та запропонував надсилати коментарі з цього приводу на адресу ДРС inform@drs.gov.ua.


Пропозиції щодо скасування документів дозвільного характеру, що регулюють питання видачі документів дозвільного характеру.

Назва документа дозвільного характеру згідно з Переліком документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затвердженим Законом України від 19.05.2011 р. № 3392-VI Законодавчий акт України
1.  (п. 38 згідно з Переліком) Дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка)  Закон України “Про мисливське господарство та полювання”

2.  (п. 51  згідно з Переліком)

Дозвіл на право займатися розведенням у напіввільних умовах чи в неволі видів тварин, занесених до Червоної книги України Закон України “Про тваринний світ”Закон України “Про Червону книгу України”
3.      (п. 52  згідно з Переліком) Дозвіл на переселення тварин у нові місця перебування, акліматизацію нових для фауни України видів диких тварин, а також на здійснення заходів щодо схрещування диких тварин Закон України “Про тваринний світ”
4.      (п. 67  згідно з Переліком) Дозвіл на спеціальне використання об’єктів тваринного світу Закон України “Про тваринний світ”
5.      (п. 68  згідно з Переліком) Дозвіл на спеціальне використання природних рослинних ресурсів Закон України “Про рослинний світ”
6.      (п. 132 згідно з Переліком) Спеціальний дозвіл на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубний квиток, ордер, лісовий квиток) Лісовий кодекс України
7.      (п. 144  згідно з Переліком) Дозвіл на провадження діяльності, спрямованої на штучні зміни стану атмосфери та атмосферних явищ у господарських цілях Закон України “Про охорону атмосферного повітря”
8.      (п. 149  згідно з Переліком) Дозвіл на утримання диких тварин у неволі Закон України “Про захист тварин від жорстокого поводження”
9.      (п. 42  згідно з Переліком) Дозвіл на на імпорт в Україну товарів, щодо яких застосовуються заходи нагляду або регіонального нагляду Закон України “Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну”
10.  (п. 53  згідно з Переліком) Дозвіл на проведення будь-яких діагностичних, експериментальних, випробувальних, вимірювальних робіт на підприємствах, в установах, організаціях, діяльність яких пов’язана з використанням біологічних агентів, хімічної сировини, продукції та речовин з джерелами іонізуючого та неіонізуючого випромінювання і радіоактивних речовин Закон України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”
11.  (п. 54  згідно з Переліком) Дозвіл на проведення заходів із залученням тварин  Закон України “Про ветеринарну медицину”
12.  (п. 55  згідно з Переліком) Дозвіл на проведення наукових експериментів над тваринами Закон України “Про захист тварин від жорстокого поводження”
13.  (п. 64  згідно з Переліком) Дозвіл на розміщення, будівництво споруд об’єктів дорожнього сервісу, автозаправних станцій, прокладання інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг Закон України “Про автомобільні дороги”
14.  (п. 91  згідно з Переліком) Погодження відведення землі та водного простору для торговельного мореплавства, здійснення будівельних та інших робіт у зоні дії навігаційного обладнання і морських шляхів Кодекс торговельного мореплавства України
15.  (п. 76  згідно з Переліком) Дозвіл на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні Закон України “Про дорожній рух”
16.  (п. 108  згідно з Переліком) Погодження проектів щодо будівництва, реконструкції і ремонту автомобільних доріг, залізничних переїздів, комплексів дорожнього сервісу та інших споруд у межах смуги відведення автомобільних доріг або червоних ліній міських вулиць і доріг Закон України “Про дорожній рух”
17.  (п. 106  згідно з Переліком) Погодження програм та проектів містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень, будівельних, меліоративних, шляхових, земельних робіт, реалізація яких може позначитися на стані пам’яток місцевого значення, їх територій і зон охорони Закон України “Про охорону культурної спадщини”
18.  (п. 128  згідно з Переліком) Спеціальний дозвіл на зайняття народною медициною (цілительством) Закон України “Основи законодавства України про охорону здоров’я”
19.  (п. 5  згідно з Переліком) Висновок державної експертизи землевпорядної документації щодо об’єктів, які підлягають обов’язковій державній експертизі


 

Земельний кодекс України, Закон України “Про державну експертизу землевпорядної документації” 
По материалам Державна регуляторна служба

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Виктория
25.10.21 17:30

А что будет вместо этих документов?

Ответить
  • Виктория
25.10.21 17:33

Походу апокалипсис

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям