Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.11.21
7725 14 Печатать

Хто має право перевіряти COVID-сертифікати

92% із загальної кількості стосуються підробки документів, решта - шахрайські дії, втручання в роботу електронних і комп‘ютерних мереж та службове підроблення. Про це Голова Нацполіції повідомив в ефірі програми «Право на владу».

Ігор Клименко розповів про те, що найчастіше до вчинення шахрайських дій з COVID-сертифікатами причетні люди, які вдома на ксероксі виготовляють їх і продають через Інтернет, або особи, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі і вимагають у громадян перераховувати за неіснуючий документ гроші на карткові рахунки.

«Більш небезпечною є категорія лікарів, які покликані захищати здоров‘я громадян: вони вдаються до підробки медичних документів. Більше того, вони мають доступ до державного реєстру і таким чином заробляють гроші. І таких проваджень у нас більше 70», - зазначив Голова Національної поліції України.

За його словами, ще однією категорією правопорушників є співробітники турагентств, які у пакеті документів пропонують купити COVID-сертифікати. 

Глава відомства повідомив, що 4 000 працівників поліції, які працюють у складі рейдових груп або приїжджають на виклик, мають на своїх планшетах програмне забезпечення для перевірки сертифікатів.  У випадку виявлення фейкових документів на місце події відразу прибуває слідчо-оперативна група для документування правопорушення. 

Ігор Клименко також поінформував про те, що здійснювати перевірки, крім працівників поліції, можуть санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби, провідники на залізничному транспорті або ж представники торгово-розважальних центрів. А рішення про притягнення правопорушника до відповідальності приймає суд. 

Довідково:
З початку карантину поліцейські склали 108 682 протоколи за порушення карантинних обмежень, винесено 405 316 постанов за порушення маскового режиму. Слідчі підрозділи розслідують 2216 кримінальних проваджень.

По материалам Офіційний сайт Національної поліції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юлия
01.11.21 07:30

Полиция руководствуется исключительно законом про полицию, а не постановками кму. В ст. 23 или  Стаття 32. Перевірка документів особи нет ни слова о медицинском документе. 
А проводник на каком основании требует? Где в законах такое прописано?? Ст. 39 закона про охрану здоровья даёт полное право не разглашать никому данные о своем здоровье. 
Люди, мы так спокойно проходим во все магазины, только иногда приходилось нам вызывать полицию, и полиция Нас защитила в данной ситуации. Сами полицейские сказали что у них нет полномочий проверить вакцины у людей....
Думайте, пожалуйста!!!

Ответить
  • Юлия
01.11.21 07:32

Делать или не делать вакцину, это дело лично каждого, пожалуйста.
Но то, как нас разводят власти своими речами и постановами, это уже не в какие рамки

Ответить
  • Наталья
01.11.21 07:53

ст. 365    «Кримінального кодексу України»
Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Ответить
  • +
02.11.21 09:46

*Коментар видалено*

Ответить
  • Александр
01.11.21 07:58

Последний абзац это список проверяющих по больше будет - https://buhgalter911.com/uk/news/news-1061606.html - всех кому не лень собрали из кровосисей.

Ответить
  • Икс
01.11.21 09:05

Чудеса - полиция ловит не воров , убийц и проституток - а "выявляет" здоровых людей без "бумажек". 
И еще : кто автор штрафа 17 000 грн !? Это почти три мин з/п. Почему не 1 миллиард?

Ответить
  • Наталія
01.11.21 09:37

А якщо людина їде за кордон на роботу і купує сертифікат в лікаря, то це нормально? 

Ответить
  • Ирис
01.11.21 10:35

Наталія, ненормально создавать ЧЕЛОВЕКУ такие условия, при которых он должен выкручиваться, чтобы остаться самим собой!

Ответить
  • *
01.11.21 09:54

*Коментар видалено*

Ответить
  • Ирис
01.11.21 10:34

Может они еще и мед осмотр будут проводить? Давайте проведем еще одну мед. реформу и медициной будут заниматься полиция,  сан. врачи, Держспоживслужба, проводники, представители ТРЦ, депутаты, министры .... 
 

Ответить
  • Ирина
01.11.21 13:46

Наталія, ненормально уже то ,что человек вынужден ехать на заработки за границу,а не трудиться на своей земле за нормальную зарплату,врачей не трогают прививаться не кому будет вообще работать

Ответить
  • Светлана
01.11.21 16:34

Никто не имеет права. Это уголовка. Но на Хуторе закон не писан.

Ответить
  • Мария
03.11.21 10:27

на криминальные вызовы выезжали бы также быстро

Ответить
  • Зоряна
08.11.21 13:26

Якщо поліція буде перевіряти сертифікати , то для чого нам така поліція,яка повинна захищати населення.
Треба тоді поліцію дати на передоау на Донбас,а хлопців ,які є в АТО будуть захищати мирне населення від самоуправства нашої влади

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям