Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.12.21
4578 2 Печатать

Надання послуг з оплатою за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування: чи потрібен РРО?

ФОП є платником єдиного податку другої групи і надає інформаційні послуги в електронній формі (онлайн) за допомогою мобільного телефону, електронної пошти та Вайбера, Телеграма, Скайпа тощо.

Оплата за надані послуги приймається за допомогою Приват24, Ощад24, LiqPay, EasyPay, PayPong, City24, Fondy, WayForPay тощо.

У ФОП виникло питання щодо обов'язку застосування ним РРО/програмних РРО після перевищення у 2021 році річного обсягу доходу у 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, при прийманні оплати за надані послуги онлайн.

Податківці у листі від 18.11.2021 р. № 4415/ІПК/99-00-07-05-01-06, нагадали, що пунктом 61 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ чітко регламентовано, що граничний критерій щодо обсягу доходу для цілей незастосування РРО діє виключно у період до 01.01.2022 р.

Водночас податківці зауважили, що п. 14 ст. 9 Закону № 265* встановлено, що РРО та/або програмні РРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

Надаючи відповідь на поставлене питання, автори листа зазначили, що у разі провадження ФОП діяльності лише з надання послуг (без реалізації товарів, виконання робіт таким суб'єктом господарювання) та за умови проведення розрахунків за надані послуги виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів, застосування РРО для такого ФОП не є обов'язковим.

________________________

* Закон України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Онотолє
11.01.22 23:20

Ну дивись, якщо надурила, труба тобі!

Ответить
  • Тая
31.01.22 15:42

Так не автор же дурит, а автор ИНК. А запланировали поступления от внедрения РРО ПРРО 14 млрд. не просто так....

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям