Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.04.22
8479 4 Печатать

У Раді пропонують зменшити ставку ПДФО, але тимчасово

У парламенті зареєстровано законопроєкт № 7262 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збереження робочих місць в умовах воєнного стану".

Законопроєктом пропонується підрозділ 1 розділу XX ПКУ доповнити новими пунктами 24 та 25. Згідно з доповненнями тимчасово, з 1 квітня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан,  встановлюються наступні ставки ПДФО:

  • 9% - на доходи, що нараховуються (виплачуються, надаються) у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами;
  • 5% - для новоствореного робочого місця на доходи у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

У тексті законопроєкту зазначено, що документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аля
08.04.22 17:45

Это надо было сделать ещё в Марте.

Ответить
  • SHADOW
09.04.22 08:05

давайте "временно", как и военный(который тоже временно был)

Ответить
  • Олена Анатоліївна
09.04.22 11:48

Зняли всі місцеві податки: нерухомість, земля, єдиний податок, акциз... а зараз ще й ПДФО - органи місцевого самоврядування, садочки, що фінансуються з місцевого бюджету, можна відразу закривати, бо надходжень до бюджетів майже не буде.

Ответить
  • Тетяна
11.04.22 18:09

Олена Анатоліївна, садочки не працюють. Я з внуком сиджу. Але поки вони закон прийдуть війна закінчиться.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям