Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.04.22
15468 20 Печатать

Гетманцев ініціює скасування деяких пільг та підвищення ставки ВЗ

Групою народних депутатів, серед яких значиться голова податкового комітету Данило Гетманцев, зареєстровано проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану» (реєстр. № 7311). 

Законопроєктом пропонуються зміни до Податкового та Митного кодексів України, а також деяких інших законів України. Зокрема, пропонується:

► встановити можливість та порядок оформлення відшкодування сум ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики;

► врегулювати деякі питання благодійної допомоги;

збільшити розмір військового збору з 1,5 до 3 %. При цьому пропонується тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану звільнити від оподаткування ВЗ доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;

► врегулювати питання проведення камеральних перевірок на період дії воєнного, надзвичайного стану;

► відновити перебіг строків, визначених Податковим кодексом України та зупинених на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, зокрема в частині дотримання строків подання звітності;

► врегулювати питання обліку поворотної фінансової допомоги для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені пунктом 9 підрозділу 8 Розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

► тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на виробництво спирту етилового неденатурованого дозволяється виробництво спирту етилового денатурованого та/або біоетанолу на підставі ліцензії на виробництво спирту етилового неденатурованого, а суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на виробництво спирту етилового денатурованого, дозволяється виробництво біоетанолу. 

В частині митних платежів пропонується:

► відновити оподаткування, яке було скасоване Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану»:

• для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи (за тиждень в результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом та ПДВ до бюджету не надійшло 417 млн. гривень; в структурі імпорту значну частку займають товари не першої необхідності);

• для транспортних засобів, що ввозяться громадянами (за перший тиждень в результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло 350 млн. гривень; наразі щоденно сума пільг складає понад 100 млн. грн., ввезено більше 3 тисяч автомобілів; непоодинокі випадки ввезення авто преміум класу);

• для підприємств, що не сплачують ввізне мито.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Лена
27.04.22 08:05

Мода. Гетманцев в своєму репертуарі. Люди і так в повній дупі, так давайте ще податки підвищено.

Ответить
  • Лика
27.04.22 08:56

А его что за нефтебазы еще не посадили?

Ответить
  • Єлизавета
27.04.22 08:56

Капец, лучше бы сделали возможность Налоговые накладные регистрировать во время военного положения и убрали бы на время военного положения блокировку этих самых НН и РК
Было бы больше толку

Ответить
  • Лариса
27.04.22 09:11

Звернення від усіх бухгалтерів УКРАЇНИ!!!!!! Дайте можливість реєстраціх ПН за старими формами. Не на часі проводити будь які зміни в формах документів, адже від того не зміниться нічого, окрім того , що ви допоможете бухгалтерам в їх роботі Дякую

Ответить
  • Євген
27.04.22 09:49

Пора этого Гетьманцева гнать в шею, такие как он тянут на дно страну. Куда все 8 лет шел налог на войну? Почему Украина сейчас просит помощь не только у других стран, но и людей, которые из з/п все годы платили налог? Зеленский убери это исчадие ада для бизнеса!Коррупция в ДПС зашкаливает. 

Ответить
  • Лариса
28.04.22 13:29

Євген, тобто, цар хороший, а боярє погані?)) Ви самі в це вірите?))

Ответить
  • Галина
27.04.22 14:54

Євген, у нас выйна вже 8 років. Якщо ви не знали

Ответить
  • Лариса
27.04.22 10:51

А он не хочет заткнуться на военное время? С такими "законотворителями" и врагов не надо

Ответить
  • Ніна
27.04.22 12:34

Лариса, він "працює".

Ответить
  • Лариса
27.04.22 13:35

Ніна, не треба. Від нього більше користі, коли байдики б'є

Ответить
  • Світлана
27.04.22 11:13

в два слова - щоб йому повилазило!

Ответить
  • Антонина
27.04.22 11:25

Поберегите нервы, мало ли что они там "ініціюють"

Ответить
  • Наталья
27.04.22 11:48

Не долго музыка играла, недолго фраер танцевал, ЧТД                         

Ответить
  • Марина
27.04.22 12:47

Гетьманцева мобілізувати і на передову відправити, щоб не шкодила ця криса.

Ответить
  • Людмила
27.04.22 13:53

Лучше бы навели порядок с регистр.НН и отменили блокировку НН в военное время. А оплаты налогов ждут несмотря ни на что

Ответить
  • Анна
27.04.22 14:20

сегодня читать комментарии как никогда приятно)))

Ответить
  • Галина
27.04.22 14:56

Люди! Що з вами? У нас в країні війна!!! Вже 8 років! Тепер ще й повномасштабна! 

Ответить
  • Ната
27.04.22 15:02

А коли приймали закон про відміну митних платежів, вони не думали, що втратять надходження до бюджету? Це для них відкриття? 

Ответить
  • Ніна-Н
28.04.22 11:57

Ната,так само ЄСВ і єдиний для 1-2 груп. Дозвольте не платити тим, хто не має доходу, а всім іншим чого? При такому дефіциті бюджету і пенсйного фонду. 

Ответить
  • Дмитро
27.04.22 18:11

у мене питання: а не хоче містер Гетьманцев підвищити податки у спрощенців, чи менше розкидуватись допомогами, або "звільненнями від ЄСВ" та інш. - нафіга ті виплати, якщо тут дали і тут же забрали??!!! Чому знову 3 шкіри здиратимуть з тих, хто отримує білі зарплати??? 
Так, йде війна, так державі потрібні кошти і податки - ну тоді вводте їх для всіх одніковими.
А от з військових брати ВЗ, дійсно, якось не фонтан 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям