Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.05.22
12703 25 Печатать

Підвищення ставки ВЗ та скасування деяких пільг: законопроєкт вже в Раді

Ми вже писали, що Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики під час розгляду законопроєкту № 7311 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо справляння окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану та альтернативних до нього проєкти, прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу доопрацьований Комітетом законопроєкт (№ 7311-д).

Цей документ вже доступний на сайті Верховної Ради України. 

У разі прийняття, зазначений Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як раніше повідомляв народний депутат Ярослав Железняк, проєктом закону № 7311-д передбачено:

1. Тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на виробництво спирту етилового неденатурованого дозволяється виробництво спирту етилового денатурованого та/або біоетанолу.

2. Значні зміни щодо адміністрування спирту.

3. Уточнюється, що неоподатковувана благодійна допомога, яка надається внаслідок збройної агресії рф, повинна розподілятися через благодійні організації, або через державний чи місцеві бюджети.

4. Бюджетне відшкодування за січень 2022 року за бажанням платника може бути здійснено в ОВДП.

5. Розширення можливості перебування на спрощеній системі на період воєнного стану тим суб'єктам, які здійснюють видобуток води для задоволення питних і гігієнічних потреб.

6. Відміна звільнення від ПДВ і мита при імпорті спрощенцями.

7. Підвищення ставки військового збору до 3% на період воєнного та надзвичайного стану.

8. Звільняється від оподаткуванням військовим збором грошове забезпечення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, тощо.

9. Прибирається пільга щодо відстрочення на 6 міс (після воєнного стану) термінів сплати податків у разі неможливості заплатити зараз. Така пільга залишається для тих, хто знаходиться на території, де відбуваються бойові дії.

10. Поновлюються камеральні перевірки своєчасності подання звітності та сплати податків.

11. Відміна пільги з ПДВ та мита при ввезені транспортних засобів. Залишаться пільги на ввезення повнопривідних джипів до 2017 року випуску, необхідних для потреб збройних сил.

12. На період воєнного стану дозволяється ввозити в Україну трактори, вантажівки, спецтехніку, які відповідають критерію Євро-3.

13. Період несплати ЄСВ ФОПами під час воєнного стану включається до страхового стажу.

14. Передбачається, що у разі пропуску в період введення воєнного стану строку повторного огляду медико-соціальної експертизи особою з інвалідністю виплата пенсії по інвалідності не зупиняється.

15. Пальне буде і далі оподатковуватися за зменшеним ПДВ та без акцизу. Норму про скасування цієї пільги на комітеті прибрали.

Крім того, Голова податкового комітету ВРУ Данило Гетманцев повідомивщо сьогодні за результатами засідання Комітету рекомендували Парламенту прийняти законопроєкт N 7232 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою-агресором у другому читанні та в цілому. 

Головні зміни до другого читання:

► вдосконалення норм щодо оподаткування суб’єктів господарювання, пов’язаних економічними зв’язками з державою-агресором та покращення адміністрування сплати податків такими платниками податків;

► поправки спрямовані на створення дієвого податкового механізму стимулювання платників податків до повного розірвання економічних відносин з країною-агресором;

► втрата пільг на ДіяСіті, втрата податкових пільг на прямі податки, заборона в отриманні ліцензії азартних ігор та інше визначеними у проекті суб’єктами.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • бурундук
02.05.22 23:20

надоели

Ответить
  • Александр
03.05.22 05:38

И нахрена? Поднимите до 20% на доход и уберите ВС. Глупость правящих идиотов зашкваривает. Выйду на пенсию к дочке в Прагу уеду, там зайчики в парках бегают. В Киеве тут сплошная сабачатьня.
Изобретение Путлера белые полосы, неа. В 1969 в Праге тоже руские танки были с белыми плосами. В национальном музее Праги проход с ними есть. 

Ответить
  • Наталія
03.05.22 09:00

Александр, примите лекарство срочно.

Ответить
  • Александр
03.05.22 10:05

Наталія,
Дякую приму. Где я не правду написал. Зайчики реально бегают в парках Праги. Белые полосы на руских танках 1969 были в Праге.
Национальный музей в Праге проход с видео этого там..
Мой внук в Праге. Руские танки с белыми полосами в 1969 году.
Реально под домом в парке бегают зайчики, 2 остановки метро до центра Праги. Ни слова обмана нет. По жизни просто никогда не вру.

Ответить
  • Буржуй
03.05.22 21:45

Александр, Вы бот? Танки с белыми полосами были в Праге в в августе 1968! Допускаю опечатку но это написано ДВАЖДЫ!.  Для любого Чеха и Словака эти даты незабываемы . 

Ответить
  • Александр
03.05.22 10:09

Есть моя поблема одна, я всегда говорю правду.

Ответить
  • Перекатиполе
03.05.22 18:57

Александр, спасибо за ссылку на концерт Карела Готта. 

Ответить
  • Александр
03.05.22 16:45

В ценре Киева на против скаймола Бобры живут на острвах. И нутрии тоже. В Праге тоже нурии плавают.

Ответить
  • Олена
03.05.22 08:33

Александр, і шо ти ото мелиш?!

Ответить
  • Лара
03.05.22 10:53

"9. Прибирається пільга щодо відстрочення на 6 міс (після воєнного стану) термінів сплати податків у разі неможливості заплатити зараз. Така пільга залишається для тих, хто знаходиться на території, де відбуваються бойові дії."  - питання як платити, припустімо ПДВ, якщо система не працює? Чи депутатами аби щось прийняти, а далі хоч трава не рости?

Ответить
  • ЕленаНик
03.05.22 11:58

Лара, цікаво подивитись як після опублікування виглядатиме цей пункт.От що вони хотіли сказати, прибирається пільга тільки для СПЛАТИ податків? А для звітування не прибирається? Чи вони мали на увазі, що сплаті підлягає тільки узгоджене ПЗ?

Ответить
  • Лара
03.05.22 12:30

ЕленаНик, якби ж то вони знали, що хотіли сказати

Ответить
  • Елена
03.05.22 11:02

Ну и как нам заплатить НДС если сдать декларацию невозможно из-за не регистрации налоговых накладных? эти люди вообще имеют хоть какое-то образование? (я уже молчу про экономическое)

Ответить
  • Оксана
03.05.22 11:13

Елена, ой, я щось пропутсила? Яке відношення реєстрація ПН в ЄРПН має до подання декларації з ПДВ? ПЗ  - формуються по події, ПК - тимчасово по первинних доках. Дека подається в ел.вигляді. 

Ответить
  • Елена
03.05.22 11:27

Оксана, да все знают, как декларации делать. А что потом делать с дельтой превышения? Она с каждым месяцем будет накапливаться. А Д1 заполнять на 500+ позиций - это кто будет делать?

Ответить
  • Ніна-Н
03.05.22 15:10

Елена, сума перевищення буде зменшуватися коли почнете реєструвати податкові накладні, реєстрація буде  за рахунок другого ліміту. Для цього треба, щоб на реєстраційному рахунку була б хоча 1 гривня

Ответить
  • Людмила
03.05.22 11:53

Елена, "Д1 заполнять на 500+ позиций - это кто будет делать?"- программисты, которые нарисовали украинскую 1-с.
Я работаю в 1-С 7, все автоматом заполняет в Д1, все незарегистрированные нн, все выгружается в XML

Ответить
  • Оксана
03.05.22 11:45

Елена, "А Д1 заполнять на 500+ позиций - это кто будет делать?" - Я :)

Ответить
  • Надежда
03.05.22 13:05

Ми пока не будем подавать Декларацию з ПДВ, разрешено до конца ВС...

Ответить
  • Ніна-Н
03.05.22 14:57

Надежда,дозволено тим, хто не має можливості.

Ответить
  • Елена
04.05.22 00:19

Ніна-Н, щаззз. Директор не умеет, бухгалтер в шоке. Написали - 90 дней после, всё, буду в шоке 90 дней. Тем более что это проект.

Ответить
  • Мария
03.05.22 13:19

народ, вы уверены , что все поставщики потом смогут зарегистрировать вам НК ?) я что-то не очень .. как потом подавать уточненки, как все свести в кучу, не имею представления ))) так что буду ждать регистрации НН, а потом только подавать декларации и платить ндс.. Я уже не говорю о том, что с нашими объемами операций собрать первичку и допроситься НН в эл.виде без регистрации у всех поставщиков просто нереально .. 

Ответить
  • Елена
03.05.22 17:35

За 125 миллиардов собранного за эти годы сбора (1,5) уже отчитались??  Куда ушло?
Теперь можно и 3 % ввести?? А что? Народ то скушает.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям