Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.05.22
17929 2 Печатать

У Раді знов готують зміни до ПКУ

З метою спрощення роботи бізнесу в умовах воєнного стану та з метою уточнення низки процедурних питань до раніше прийнятих матеріальних норм, у Верховній Раді розробили зміни до ПКУ. Відповідний проєкт зареєстровано за № 7374

Законопроєктом пропонується, зокрема:

1. Податкове зобов'язання із акцизного податку щодо втраченого підакцизного товару (продукції) не виникає, якщо підакцизний товар (продукцію) знищено (втрачено) під час дії воєнного стану, запровадженого згідно із законодавством.

2. До наведених у пункті 321 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ операцій норми та стаття 199 ПКУ не застосовуються.

3. Тимчасово, на період дії воєнного, надзвичайного стану на території України та протягом шести місяців після його припинення або скасування дозволяється ввезення в режимі імпорту та продаж на території України суб’єктами господарювання підакцизних товарів, маркованих марками акцизного податку, придбання яких та вивезення в режимі тимчасового вивезення було здійснено іншими суб’єктами господарювання, які перейшли на сплату єдиного податку 2%.

4. За товарами/послугами, необоротними активами, придбаними платником єдиного податку третьої групи у платників ПДВ в період застосування особливостей оподаткування на період воєнного стану, не реалізованими на дату повернення на загальну систему оподаткування, податкові зобов’язання нараховуються відповідно до ст. 187 ПКУ. 

5. Обмеження порушення вимог законодавства, які можуть перевірятися під час проведення фактичних перевірок на час воєнного стану.

6. Поширення на всіх роботодавців права не сплачувати ЄСВ за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
16.05.22 10:44

Нужный закон. Потери были.

Ответить
  • Бух
17.05.22 05:56

Александр, а що там потрібного? Вони з цим ЄП2% вже такого накрутили ..

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям