Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.05.22
5309 2 Печатать

Карантин продовжено до кінця літа

Денис Шмигаль, голова Кабміну, повідомляє про основні рішення Уряду із сьогоднішнього засідання:

Продовжено до 31 серпня 2022 р. дію карантину та режим надзвичайної ситуації на території України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СOVID-19.

Передбачено можливість надання доступу до інформації в інформаційно-аналітичній платформі органу, що здійснює державні виплати, з використанням вебінтерфейсу інформаційно-аналітичної платформи або прикладного програмного інтерфейсу інформаційно-аналітичної платформи (АРІ). Встановлено, що орган, який здійснює державні виплати, під час надсилання запиту щодо надання інформації включає до запиту дані щодо посади та ПІБ працівника, який здійснив запит, та накладає на нього кваліфіковану електронну печатку такого органу.

Надано з 01.01.2023 року повноваження на проставлення апостиля Міністерству внутрішніх справ, Державній міграційній службі та Державній податковій службі на документах, які видаються ними та їх територіальними органами і підрозділами. Також розширено повноваження у сфері проставлення апостиля Міністерства освіти і науки та Міністерства юстиції.

Утворено комісію з проведення аудиту збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації, затверджено положення про цю комісію та її посадовий склад.

Скасовано, на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування чи припинення, обмеження щодо строків тимчасового перебування в Україні для іноземців та осіб без громадянства, які прибули для роботи кореспондентом або представником іноземних засобів масової інформації, та в установленому порядку пройшли акредитацію під час дії правового режиму воєнного стану.

По материалам Д. Шмигаль, Прем’єр-міністр КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
27.05.22 18:14

Фух! А то я думала штрафы за несвоевременную подачу отчётности/нерегистрацию НН с 1 июня начнутся. И за сроки исковой давности по кредиторке свыше трёх лет переживала, что в доход прийдётся ставить и насчитывать НДС.

Ответить
  • Людмила
27.05.22 21:26

А нормативный документ? Дата-27,05,  а номер-?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям