Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.06.22
2359 0 Печатать

Підготовлено проєкт Кодексу України про адміністративні проступки

 На сайті СПО профспілок оприлюднило для обговорення проєкт Кодексу України про адміністративні проступки (опубліковано у частинах 1 та 2).

Розроблено його для виконання положення Закону № 2215 "Про дерадянізацію законодавства України".

Проєкт КУАП складається з 464 статті. Вони згруповані в 9 розділів.

Загальна частина містить розділи:

Законодавство про адміністративні проступки.

Адміністративний проступок.

Правові наслідки адміністративного проступку.

Далі Кодекс містить особливу частину. До неї входять розділи:

4. Адміністративні проступки проти порядку управління у сфері охорони здоров'я, праці, моральності, культурної спадщини та благоустрою;

5. Адміністративні проступки у сфері забезпечення публічної безпеки, безпеки виробництва та будівництва і безпеки транспорту;

6. Адміністративні проступки проти порядку управління у сфері забезпечення екологічної, санітарно-епідеміологічної безпеки та охорони довкілля;

7. Адміністративні проступки проти порядку управління у сфері охорони власності та здійснення господарської та фінансової діяльності;

8. Адміністративні проступки проти порядку управління в інформаційній сфері, сфері оборони, військового обов'язку, безпеки державного кордону України, а також забезпечення функціонування публічної служби.

Далі Кодекс регламентує процедурну частину.

Вона  містить розділ 9. Провадження в справі про адміністративний проступок.

Документом також вноситься зміни до 61 законодавчого акта України.

У Кодексі зазначено, що він набере чинності через три місяці з дня його опублікування (крім пунктів 4,5 "Прикінцевих та перехідних положень", які наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування Кодексу).

З набранням чинності цього Кодексу, зокрема, втратить чинність Кодекс України про адміністративні правопорушення.

А наразі у разі наявності пропозицій та зауважень можна направити їх до 17.06.2022 р. на електронну адресу fpsu@fpsu.org.ua  для узагальнення та підготовки відповіді від СПО об’єднань профспілок.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям