Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.06.22
4257 0 Печатать

Перетин кордону із незадекларованою валютою та товарами: штрафи оновлено

Починаючи із 16.06.2022 р. діє Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо адміністративної відповідальності громадян за порушення митних правил» від 16.02.2022 р. № 2058-IX.

Тепер маємо нову редакцію ст. 471 Митного кодексу України, яка передбачає штрафи за недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами.

Тож за недекларування:

1) валютних цінностей, які переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування, - штраф в розмірі 20% суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування, згідно з офіційним курсом НБУ на день вчинення порушення митних правил;

2) товарів (крім зазначених у п. 1 та 3), які переміщуються через митний кордон України громадянами, - штрафу в розмірі 30% вартості цих товарів;

3) товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами, - штраф у розмірі 300 НМДГ (5100 грн) з конфіскацією таких товарів або без такої.

Під недекларуванням вважають незаявлення громадянином за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які переміщуються (пересилаються) таким громадянином через митний кордон України (у тому числі при проходженні (проїзді) ним каналом, позначеним символами зеленого кольору ("зелений коридор")".

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям