Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.10.22
1580 0 Печатать

В сім’ї народилася двійня. Чи можна оформити відпустку по догляду за дітьми трьох років на обох батьків, на мати та тата?

Ні! Не можна!

Чинним законодавством не передбачено одночасного перебування іншого члена сім’ї та матері дітей у відпустках для догляду за дітьми до досягнення ними трирічного віку у разі народження близнюків.

Після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами за бажанням матері або батька роботодавець надає відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Право оформити відпустку на рівних з матір’ю батько отримав 09.05.2021 р. у зв’язку із набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною», яким внесено зміни до частини 3 статті 179 КЗпП України та частини 1 статті 18 Закону України «Про відпустки»).

По материалам ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям