Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.11.22
1071 0 Печатать

Визначено додаткові вимоги до договорів зі споживачами банків та небанківських надавачів платіжних послуг

Нацбанк визначив додаткові вимоги до договорів про надання фінансових платіжних послуг, укладених небанківськими надавачами платіжних послуг та банками зі споживачами, в межах реалізації норм Закону України "Про платіжні послуги".

Визначені вимоги покликані забезпечити захист прав та інтересів споживачів під час укладання ними договорів про надання платіжних послуг. Крім того, вони сприятимуть повноті розкриття інформації про умови надання фінансових платіжних послуг під час укладання відповідних договорів як діючими учасниками платіжного ринку, так і новими гравцями.

Національний банк передбачив додаткові вимоги щодо:

  • змісту договору про надання фінансових платіжних послуг;
  • прав та обов’язків споживача та надавача платіжних послуг;
  • недобросовісних умов договору із метою їх запобігання;
  • примірника договору, що укладається у вигляді електронного документа.

Для небанківських надавачів платіжних послуг окремо зазначені технічні вимоги до договорів (спосіб викладення тексту договору).

Вищезазначені норми затверджені постановами Правління Національного банку України:

Постанови набирають чинності 30 листопада 2022 року. Для всіх учасників платіжного ринку постановами передбачено перехідний період 3 місяці на приведення своїх договорів у відповідність до вимог Національного банку.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям