Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.12.22
1286 1 Печатать

У Раді планують підвищити розмір допомоги по безробіттю

Нагадаємо, що Законом України № 2622-IX від 21.09.2022 р. було зменшено розмір допомоги по безробіттю, зокрема:

- при стажі від 2 до 3 років - було 55%, а змінами передбачено - 50%;

- при стажі від 10 до 12 років -- було 70%, а змінами передбачено - 60%;

- при стажі від 12 до 17 років - було 70%, а змінами передбачено - 65%.

З метою підвищення рівня соціального захисту громадян у період безробіття у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» щодо розміру допомоги по безробіттю» № 8278 від 12.12.2022 р.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» з метою підвищення рівня соціального захисту громадян у період безробіття.

Також планують встановити, що допомога по безробіттю призначається з наступного дня після реєстрації застрахованої особи в установленому порядку в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

Наразі Законом № 2622-IX передбачається, що допомога по безробіттю призначається з восьмого дня після реєстрації. Також змінюються й інші умови та тривалість виплати допомоги по безробіттю.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Нина
15.12.22 12:12

Надо не помощь повышать по безработице ,а создать условия чтобы Фопы и малый бизнес мог как то выжить ,а не душить блокировками налоговых и повышением электроэнергии.и тогда рабочие места будут.Я стояла на учете в Центре Занятости,а толку-вакансий практически нет и сняли с учета ,так как во время войны нельзя больше трех месяцев на учете стоять.приняли закон в октябре.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям