Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.03.23
3939 0 Печатать

Певним категоріям чоловіків можуть дозволити виїзд за кордон

Депутати Верховної Ради пропонують дозволити виїзд за кордон під час воєнного стану для студентів, спортсменів та інших громадян, які не підлягають мобілізації. Цю ініціативу висувають у законопроектах № 9074 та № 9075.

Законопроєкт № 9075 передбачає внесення змін до законодавства з метою надання можливості українським студентам іноземних вишів (чоловічої статі) та іншим категоріям громадян, які не підлягають мобілізації в особливий період, вільно виїжджати за кордон. Такий виїзд повинен бути погоджений з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Також передбачається, що громадянин, який бажає виїхати за кордон, повинен взяти на себе офіційні зобов'язання повернутися до України не пізніше, ніж за встановленим законодавством терміном, на який він не підлягає мобілізації (або протягом 30 днів після виїзду за кордон).

Законопроєкт № 9074 має на меті забезпечити українським спортсменам можливість вільно виїжджати за кордон для участі у міжнародних змаганнях та інших спортивних заходах. Для цього спортсмени та інші військовозобов'язані, які бажають виїхати за кордон на міжнародний спортивний захід, повинні мати додаткове підтвердження від центрального органу виконавчої влади або національної федерації з виду спорту.

Також в проекті закону передбачається, що громадяни, які виїхали з України під час дії воєнного стану, та без поважних причин порушили термін повернення в Україну, мають нести за це відповідальність. Або ж такі люди можуть звільнитись від передбаченого покарання за умови добровільного перерахунку на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ суми, яка дорівнює розміру прожиткового мінімуму за кожен додатковий повний тиждень перебування за межами України.

У проекті закону також передбачено, що до поважних причин повернення до України пізніше за дозволений термін входять: заборона на виїзд з країни перебування; стихійні лиха, катастрофи, аварії; перебування на стаціонарному лікуванні; виконання завдань в інтересах України; інші обставини, які перешкоджають виїзду з країни перебування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям