Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.04.23
1346 0 Печатать

Як діяти, коли отримали пошкоджений товар або не укомплектований через поштомат?

Отримали замовлену в інтернет-магазині посилку через поштомат, а товар пошкоджений або не укомплектований. Як діяти в такій ситуації? – розповідаємо далі в нашій рубриці.

Поштомат - дуже зручний спосіб для здійснення автоматичних операцій прийому і видачі посилок: жодних документів, черг та графіку, тільки наявність мобільного телефону із встановленим застосунком. 

Але є і зворотня сторона – унеможливлюється здійснення перевірки вмісту посилки (огляду товару) до моменту її остаточного отримання адресатом (переходу права власності на товар до покупця) та зумовлює необхідність доведення покупцем факту існування недоліків товару до моменту його отримання, якщо продавець не визнає факт поставки некомплектного чи пошкодженого товару.

1. В такому випадку, маєте право вимагати від продавця за своїм вибором:

  • пропорційного зменшення ціни товару;
  • доукомплектування товару в розумний строк або заміни некомплектного товару на комплектний;
  • відмовитися від договору і вимагати повернення сплаченої грошової суми.

2. У разі відмови продавця виконати попередні умови пробуємо вирішити спірні питання в досудовому (претензійному) порядку - зверніться письмово за юридичною адресою місцезнаходження продавця товару або його електронною адресою, з відповідною заявою про порушення його прав.

3. В разі незадоволення законних вимог споживача продавцем товару – йдемо до суду за захистом своїх прав споживача.

Відповідно до статті 22 Закону №1023 захист прав споживачів, передбачених законодавством, здійснюється судом. При задоволенні вимог споживача суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної (немайнової) шкоди. Споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов’язані з порушенням їх прав.

По материалам Держпродспоживслужба

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям