Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.04.23
1232 0 Печатать

Бізнес попередив про загрозу щодо законопроєкту про захисту прав споживачів

24 квітня представники Європейської Бізнес Асоціації зустрілись з керівництвом Комітету ВРУ з питань економічного розвитку присвячена проєкту Закону № 6134 про захист прав споживачів щодо заклику бізнесу прибрати з нього корупційні ризики перш ніж голосувати за документ в другому читанні.

Під час зустрічі у представників бізнес-спільноти була можливість озвучити парламентарям свої коментарі до нових правок до проєкту Закону №6134, які були запропоновані Комітетом до другого читання, і які категорично не підтримуються бізнесом.

Зокрема, мова йде про нові положення щодо створення двох досить монопольних за своїми функціями уповноважених органів – громадської спілки «Спілка громадських об’єднань споживачів» та Комісії з питань позасудового розв’язання спорів.

Передбачається, що вони будуть мати розширені нетипові повноваження по контролю за діяльністю бізнесу та притягненню їх до відповідальності, наприклад, проводити додаткові перевірки бізнесу; накладати штрафи; визначати розмір відшкодування; проводити обов’язкові платні навчання для підприємців; тощо.

Асоціація вже неодноразово звертала увагу всіх ключових стейкхолдерів, що такі розширені повноваження новостворених організацій не лише не узгоджуються з нормами законодавства Європейського Союзу, а й призведуть до додаткового суттєвого навантаження на підприємців та можуть мати своїм наслідком втручання у внутрішню господарську діяльність бізнесу, упереджений підхід до визначення розміру шкоди та вартості навчальних програм, тощо.

Вдячні Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку за організацію цього обговорення та дуже сподіваємось на якнайшвидше виключення з законопроєкту корупційних ризиків та його подальше прийняття.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям