Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.05.23
925 0 Печатать

Держпродспоживслужба нададуть можливість блокувати сайти нечесних продавців

Комітет ВРУ з питань економічного розвитку переглянув раніше прийняте рішення та схвалив з поправками для розгляду у другому читанні євроінтеграційний проект Закону про захист прав споживачів (реєстр. №  6134).

Суть законопроекту:

► імплементовані директиви та регламенти ЄС у сфері захисту споживачів;

► поширено дію закону на сферу харчової продукції в частині економічних прав споживача;

► визначені права та обов’язки споживачів в електронній торгівлі;

► передбачено запровадження Єдиного державного веб-порталу для споживачів у сфері електронної комерції;

► визначено перелік інформації про продукцію та суб’єкта господарювання, яку він повинен надавати при здійсненні електронної торгівлі та відповідальність за відсутність такої інформації, крім того, відповідальність суб’єкта господарювання, що надає послуги торговельного електронного майданчику (маркетплейса) для розміщення товарів для продажу інших суб’єктів господарювання;

Держпродспоживслужбі надано право звертатися до провайдера інтернет-послуг щодо обмеження доступу до веб-сайтів (частини веб-сайту, програмного забезпечення) суб’єктів господарювання, які використовують нечесну підприємницьку практику та порушують законодавство про захист прав споживачів та інше.

Враховуючи, що вищезазначений законопроект порушує значну кількість питань, які потребують подальшого врегулювання, члени Комітету з питань економічного розвитку ухвалили рішення створити на базі підкомітету з регуляторної політики Робочу групу щодо законодавчого врегулювання проблемних питань у сфері захисту прав споживачів.

По материалам Комітет ВРУ з питань економічного розвитку

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям