Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.05.23
2487 2 Печатать

Гроші з однієї кишені до іншої: що з доходами?

Чи включаються до доходу юридичної особи - платника єдиного податку третьої групи кошти, які після оподаткування переведені з рахунку цього підприємства на його ж рахунок в іншому банку?

Доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ (пп. 2 п. 292.1 ПКУ).

Визначення доходу здійснюється для цілей оподаткування єдиним податком та  для надання права суб’єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування (п. 292.14 ПКУ).

Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

Для платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) датою отримання доходу також є дата відвантаження товарів (виконання робіт, надання послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період сплати інших податків і зборів, визначених ПКУ (п. 292.6 ПКУ).

Отже, оподатковані кошти є прибутком підприємства, тобто власними коштами платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи, які залишаються у розпорядженні підприємства.

Таким чином, кошти, які після оподаткування переведені з рахунку платника єдиного податку третьої групи - юридичної особи на рахунок того ж платника в іншому банку, не підлягають повторному оподаткуванню єдиним податком.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
25.05.23 15:35

Прям до останнього речення тамувала подих - думала, податківці це вважають доходом, який потрібно оподаткувати. ДПС прогресує з кожним днем.
😓

Ответить
  • Юрий
29.05.23 10:43

И кому-то было не лень писать такую разъясниловку. И почему только для 3 группы ЮО? Т.е. для ФОПов это не походит и там необходимо включить в доход?  😉

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям