Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.05.23
8344 17 Печатать

Мінфін готується оновити порядок розблокування ПН/РК

Міністерство фінансів знов і знов оновлює правила блокування та розблокування ПН. Мета цих змін - полегшити життя сумлінних платників та прибрати непорозуміння між бізнесом та ДПС. 

У рамках цієї епопеї, ще наприкінці квітня, було оприлюднено проєкт чергових змін до "розблокувального" Порядку. Але Мінфін не поспішає із прийняттям змін, а публікує цей проєкт повторно для громадського обговорення. 

Оприлюднений повторно проєкт не зазнав істотних змін. І все ж таки, нагадаємо вам про його основні положення.

Проєктом  передбачено:  

1. Подання пояснень та копій документів для розблокування мінусових РК зможе ініціювати отримувач (покупець), для чого:

  • отримувач (покупець) надсилає такі пояснення та копії документів постачальнику (продавцю) в електронному вигляді через електронний кабінет;
  • постачальник (продавець) подає такі пояснення та копії документів до ДПС.

Отримувач (покупець) отримує через електронний кабінет інформацію щодо дати подання пояснень та копій документів постачальником (продавцем) і результату розгляду таких пояснень, а також копій документів комісією регіонального рівня.

2. У разі, коли у квитанції до ПН/РК зазначено код товару / послуги, операція за яким стала підставою для блокування, платник зможн подати письмові пояснення та копії документів виключно до такої операції.

3. Діючим порядком розблокування передбачено, що серед документів платник має надати договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти. Таке формулювання привело до того, що платники, які ніколи не займалися ЗЕД, отримували відмову в реєстрації з причин ненадання зовнішньоекономічних договорів. 

Мінфін вирішив внести зміни у цей пункт. Новим текстом передбачено, що для розблокування ПН/РК платник має надати договори, у тому числі зовнішньоекономічні контракти. Сподіваємося, що таке формулювання допомоєе тим, хто не займається ЗЕД. 

4. Перелік необхідних для подання пояснень документів доповнено іншими документами, що підтверджують інформацію, зазначену у податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію яких зупинено в Реєстрі. 

Зауваження та пропозиції до проекту наказу можна надавати у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: mhaliuk@minfin.gov.ua.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мария
25.05.23 09:06

Очередная перестановка кроватей в борделе. Особенно порадовало "інші документи", под такую формулировку можно подвести все что угодна: например анализ фекалий слона в берлинском зоопарке. Если ГНИ при формулировке "...и вед-контракты" требует таковые от фирм которые даже в глаза не знают что это, то "інші документи" - это простор такой не ограниченной фантазии, что страшно представить (скорее даже не фантазии, а шизофрения в чистом виде)

Ответить
  • Алексей
26.05.23 12:39

Мария, в нас в усіх Законах прописана фраза "..... та інші документи... " . Ця фраза і є основа корупції . На митницю подаєшь докі , а вони --- а нам потрібні також ІНШІ . На  дозвільну документацію  подаєш доки , а вони --- а нам потрібні також ІНШІ . На сертифікацію товару подпєш доки , а вони --- а нам потрібні також ІНШІ ...... 

Ответить
  • Татьяна
25.05.23 09:14

не бачу щоб щось змінилося. Просто не бачу.😎

Ответить
  • гость
25.05.23 10:47

Татьяна, очі  відкрий,тоді побачиш, что полная  дупа,слава  великому Байдену, что не дает  нам  впасти

Ответить
  • Ольга
25.05.23 09:58

Ці зміни - безмежний процес "удосконалення" системи блокування ПН/РК з метою зробити картинку, відволікти від невдоволення існуванням цієї системи взагалі, щоб не дай Бог не зрушити з місця такий "геніальний" метод для легкої корупції!!! Чергове окозамилювання...

Ответить
  • Мария
25.05.23 10:27

это всего лишь показательные выступления - вони працюють. Должен  же минфин оправдывать свое существование. вот они и стараются показать свою "работу". Согласна с коллегой про кровати в борделе.

Ответить
  • Людмила
25.05.23 11:05

Будемо тепер з отримувачем послуг обмінюватись документами до скону.Я їм,вони мені,а в результ нуль.Всі чимось зайняті

Ответить
  • Алексей
26.05.23 12:41

Людмила, попрацюйте з великими мережами .... від них скана підписаного договору не дочекаєшься , а не то шо пакета документів ...... 

Ответить
  • діна
25.05.23 11:20

 безмежний процес НЕ "удосконалення"- а ЗНУЩАННЯ- сподіваюсь все ж таки  колись доведеться відповісти  багатьом за ЦІ знущання..

Ответить
  • Angry accountant
25.05.23 11:20

Чогось Шарикова згадала: "Да, дураковалянье все это!"

Ответить
  • Майя
25.05.23 11:25

Так, знущання продовжується, і що цікаво за рахунок  наших же народних коштів.

Ответить
  • Надежда
25.05.23 15:14

То, что надо будет подавать доки и пояснення  только по конкретной заблокированной строке в налоговой - это то, что я ждала.
Это действительно правильное, справедливое и долгожданное изменение.

Ответить
  • Татьяна
25.05.23 15:41

Надежда, я так і робила завжди( по коду )

Ответить
  • ІринаКиїв
27.05.23 01:21

прочитала тільки заголовок.....👎

Ответить
  • Світлана
29.05.23 08:39

А навіщо нам такі тупі в Мінфіні та податкової, якщо фірма не має зовнішніх контрактів, то чого це їх витребувати жесть

Ответить
  • Виталий
29.05.23 10:22

Загалом корупція поставлена на поток, 3 відсотки з обороту і немає ніяких блокувань. У Львові немає ніяккого сорому просто по телфону говорять куди і скільки заносити, такого ні при жодному президенту не було. Питання стоїть на мертвій точці з початку війни і з конжним днем все гірше і гірше. Внутрішня безпека податкової на потоці краде ПДВ. Я думаю що цілеспрямована акція офісу - вкрав і побіг .Або просто Гетьманцев чеше на вухо президенту що то ниють погані бізнеси. Щось погані бізнеси більше податків платили когда нормально працювала система а реальний бізнес просто закриваеться чи переходить в малий тому що немає сенсу так працювати, одні збитки , бухаглетри постійно бігають сканують документи, у нас оптова компанія на мендежера по два бухгалтера , бо вони постоянно сканують документи та пишуть пояснення хоча у нас білий імпорт.Ту інформацю що є на митниці вони свідомо ігнорують. Всіх хто проацють в чорну зовсім не чіпають, білий бізнес потерпає від постійного мардерства податківців. Голова податкового комітету таке враження, що сидить на валізах та чекає коли все рухне що б зі спокційною душею переїхати в москву і отримати пожиттеву пенсію плюс награбоване тут. 

Ответить
  • Лариса
29.05.23 12:16

Виталий, на жаль, все так и є

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям