Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.08.23
1711 0 Печатать

Чи включаються до доходу платника ЄП 1 або 2 групи кошти за товари, відвантажені у період його перебування на 3 групі?

Чи включаються до складу доходу платника ЄП 1 або 2 групи кошти за товари (роботи, послуги), відвантажені (надані) у період його перебування на 3 групі (у т. ч. з особливостями оподаткування), у т. ч. від здійснення видів діяльності, що заборонені ПКУ для відповідних груп?

Так, включаються.

Однак, якщо зазначений дохід, отримується від виду діяльності, який не дає право перебувати на першій або другій групі, то такий платник повинен:

► перейти на сплату інших податків і зборів шляхом подання відповідної заяви у терміни, визначені ПКУ;

► в податковій декларації платника єдиного податку додатково відобразити окремо доходи, отримані від здійснення видів діяльності, що заборонені для відповідної групи, та застосувати до них ставку єдиного податку в розмірі 15 %.

По материалам Категорія 107.01.03 "ЗІР"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям