Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.09.23
4913 0 Печатать

Помилкові дані у ф. №20-ОПП можуть бути причиною для автоматичного скасування реєстрації ПРРО

Згідно з Порядком реєстрації та застосування ПРРО, затвердженим наказом Мінфіну від 07.07.2020 р. № 317, автоматичне скасування реєстрації ПРРО здійснюється фіскальним сервером ДПС у наступних випадках:

► згідно з ЄДР юридичну особу чи ФОП припинено; 

► господарська одиниця, де використовується ПРРО, згідно з повідомленням про об’єкти оподаткування суб’єкта господарювання (повідомлення № 20-ОПП) закрита або не експлуатується; 

► в контролюючому органі наявне судове рішення про ліквідацію суб’єкта господарювання у зв’язку з банкрутством; 

► наявні дані стосовно ФОП про його смерть, недієздатність; 

► суб’єкта господарювання знято з обліку в контролюючих органах. 

Відповідно до цих вимог ДПС запроваджено модуль автоматичного скасування реєстрації ППРО, засобами якого один раз на добу перевіряється наявність таких підстав, та у разі їх встановлення реєстрація ПРРО скасовується автоматично. 

Для уникнення скасування реєстрації ПРРО податківці звертають увагу користувачів ПРРО на обов’язкове дотримання наступних умов: 

♦ у разі зміни даних щодо господарської одиниці у зв’язку зі зміною її назви, адреси місцезнаходження через перейменуванням вулиць, інших об’єктів топоніміки, до контролюючого органу необхідно подати повідомлення № 20-ОПП про зміни щодо об’єкта господарювання, а не про його закриття/відкриття; 

♦ ідентифікатор об’єкта оподаткування (господарської одиниці) обліковується в контролюючих органах у прив’язці до ПРРО. Закриття ідентифікатора для об’єкта оподаткування, який закривається, розпізнається модулем як закриття господарської одиниці, де застосовується ПРРО, що є підставою для скасування його реєстрації. У зв’язку з цим закриття/відкриття об’єкта оподаткування, на який зареєстровано ПРРО, із присвоєнням йому нового ідентифікатора, потребує перереєстрації ПРРО у день присвоєння нового ідентифікатора такому об’єкту оподаткування (господарській одиниці). 

Додамо, що в приватній частині Електронного кабінету наявні дані про об’єкти оподаткування платника податків, які перебувають на обліку в контролюючих органах. 

Тож після подання повідомлення № 20-ОПП рекомендуємо перевірити чи відповідають дані про об’єкти оподаткування даним про господарську одиницю та у разі виявлення розбіжностей повторно подати повідомлення № 20-ОПП  та/або здійснити перереєстрацію ПРРО. 

У разі автоматичного скасування реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання може повторно зареєструвати ПРРО на нову господарську одиницю.

По материалам ГУ ДПС у Вінницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям