Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.10.23
971 0 Печатать

Грошова компенсація замість спецхарчування: що з ПДФО?

Чи підлягає оподаткуванню ПДФО сума грошової компенсації що виплачується фізичній особі, яка працює у шкідливих умовах, замість лікувально-профілактичного харчування?

Відповідно до п.п. 165.1.9 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, одержаного платниками податку, не включається вартість безоплатного лікувально-профілактичного харчування.

Забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням регулюється ст. 7 Закону України від 14.10.1992 р. № 2694-XII «Про охорону праці» (далі – Закон № 2694), який визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян на охорону їх життя і здоров’я в процесі трудової діяльності, а також ст. 166 КЗпП.

Згідно із ст. 7 Закону № 2694 грошова компенсація на придбання лікувально-профілактичного харчування, молока або рівноцінних йому харчових продуктів на умовах, передбачених колективним договором, виплачується працівнику при роз’їзному характері роботи.

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, суми грошового або майнового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, крім тих, що обов’язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету або звільняються від оподаткування згідно з цим розділом (п.п. «г» п.п. 164.2.17 ПКУ).

По материалам ГУ ДПС в Одеській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям