Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.11.23
769 0 Печатать

Повернення ліцензій на алкогольні напої та тютюнові вироби до органу ліцензування після закінчення терміну дії або анулювання

Чи повертає суб'єкт господарювання ліцензії на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами до органу ліцензування після закінчення терміну їх дії, або у разі їх анулювання?

Порядок видачі та анулювання ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами визначено Законом України від 19.12.1995 р. № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Відповідно до ч. 11 ст. 13 Закону України від 02.03.2015 р. № 222 «Про ліцензування видів господарської діяльності» ліцензія на провадження здобувачем ліцензії визначеного ним виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, оформлюється органом ліцензування в електронному вигляді (запис про рішення органу ліцензування щодо видачі ліцензії суб’єкту господарювання в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР)) та відображається у виписці з ЄДР, яка видається ліцензіату безоплатно, та підлягає обов’язковому оприлюдненню на порталі електронних сервісів у порядку, визначеному Міністерством юстиції України в Порядку надання відомостей з ЄДР.

Отже, чинні норми законодавства не передбачають повернення до органу ліцензування суб’єктами господарювання ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами після закінчення терміну їх дії чи при їх анулюванні.

По материалам ГУ ДПС у Житомирській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям