Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.11.23
5029 0 Печатать

Рада підтримала зміни щодо експорту аграрної продукції

ВРУ прийняла за основу проєкти законів № 10168-2 та № 10169-2 про внесення змін до ПКУ, інших законодавчих актів України, та до МКУ щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів.

На сьогодні зернові та олійні культури є основними позиціями експорту. Тому для України надзвичайно важливо створити всі можливі запобіжники для унеможливлення зловживань та шахрайських схем у цій сфері, щоб за результатами вивезення зерна в Україну надходила валюта, яка необхідна для підтримання нашої економіки.

Відповідно, проектами пропонується запровадити механізми, які мінімізують можливості для зловживань при експорті аграрної продукції, що забезпечить більші валютні надходження до держави та позитивно впливатиме на стабільність національної валюти.

Зазначимо, що змінами перебачено заборону для експортерів на вивезення аграрної продукції у разі блокування податкових накладних.  Більш детально про це ми писали тут.

По материалам Данило Гетманцев, Голова Податкового Комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям