Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.12.23
616 0 Печатать

Уряд затвердив новий порядок перевірок органів ліцензування

Кабінет Міністрів України постановою від 12.12.2023 г. № 1297 удосконалив та осучаснив процедуру перевірок органів ліцензування Державною регуляторною службою.

Рішення про затвердження в новій редакції Порядку проведення спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування планових та позапланових перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у сфері ліцензування було підтримане Урядом на засіданні 12 грудня 2023 року.

«Оновлений порядок передбачає, між іншим, можливість проведення Державною регуляторною службою невиїзних перевірок. Органу ліцензування, щодо якого проводиться така перевірка, достатньо буде надіслати комісії копії необхідних документів у електронній формі або поштою. Запровадження такого механізму заощадить державні кошти на відрядження, дозволить більш раціонально використовувати робочі ресурси», - розповів заступник Міністра економіки Олексій Соболев.

В оновленому порядку, крім того, більш чітко виписані повноваження посадових осіб ДРС під час проведення перевірок. Новацією документа є також повноваження органу ліцензування щодо якого здійснюється перевірка.

Так, наприклад, органи ліцензування можуть не допускати комісію до перевірки в разі, якщо така перевірка проводиться з порушенням законодавства, в тому числі в частині періодичності, встановленої тривалості проведення тощо.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям