Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.12.23
1092 0 Печатать

У ВРУ планують змінити закон про обіг алкоголю та тютюнових виробів

Данило Гетманцев, Голова Податкового комітету ВРУ, наголошує, що існуючий на сьогодні Закон України № 481 був прийнятий у 1995 році, і за майже 30 років своєї дії явно потребував значного оновлення.

Нардеп разом з колегами реєструє новий законопроект «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів,тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Як було?

Безсистемність нормативного акту;

Значна кількість внесених змін;

Застаріла законодавча база та невідповідність нормам ПКУ.

Як буде?

Удосконалена законодавча база щодо регулювання виробництва, ввезення та вивезення підакцизної продукції;

Виключення архаїзмів;

Структуровані норми та відповідність таких норм до ПКУ та інших НПА.

Крім того, законопроектом:

1) спрощується процедура отримання ліцензій та запропоновано перехід на електронну форму замість паперової форми ліцензій;

2) запроваджуються безстрокові ліцензії для всіх видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню;

3) на певні види роздрібної торгівлі підакцизною продукцією запроваджується автоматичний порядок отримання ліцензій протягом одного робочого дня за днем отримання заяви про отримання ліцензії;

4) удосконалюється структура та порядок адміністрування державних реєстрів;

5) з метою унеможливлення нелегального виробництва тютюнових виробів запроваджується ліцензування діяльності з вирощування тютюну та ферментації тютюнової сировини;

6) перегляд вартості ліцензій та розміру штрафів за порушення вимог цього Закону з прив’язкою до розміру МЗП, визначеної законом станом на 1 січня звітного (податкового) року.

По материалам Данило Гетманцев, Голова Податкового комітету ВРУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям