Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.12.23
872 0 Печатать

Реєстрація платником податку на прибуток нерезидента, який здійснює господарську діяльність на території України

Який порядок реєстрації платником податку на прибуток нерезидента (іноземної компанії, організації), який здійснює господарську діяльність на території України?

Подає заяву за формою № 1-ОПН та копії документів (з пред’явленням оригіналів), а саме:

  • витяг з відповідного бізнес-реєстру (торговельного, банківського або іншого реєстру);
  • документ, що підтверджує присвоєння ідентифікаційного (реєстраційного, облікового) номера (коду) нерезидента в країні його реєстрації, якщо у витягу з відповідного бізнес-реєстру не зазначені відомості про такий номер (код), що супроводжується нотаріально засвідченим перекладом українською мовою;
  • документ, яким підтверджуються повноваження представника нерезидента;
  • документ про акредитацію (реєстрацію, легалізацію) відокремленого підрозділу іноземної компанії, організації на території України, якщо нерезидент здійснює в Україні діяльність через відокремлений підрозділ.

Водночас, якщо нерезидент (іноземної компанії, організації) має місце ефективного управління на території України та має намір скористатись правом визнати себе податковим резидентом України, то він подає заяву іноземної компанії про взяття на облік/зняття з обліку як платника податку на прибуток підприємств зі статусом податкового резидента України за формою № 1-ІК без подання заяви за формою № 1-ОПН.

По материалам Категорія 116.02 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям