Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.12.23
1195 2 Печатать

НБУ ініціює приєднання України до єдиної зони платежів у євро

У ході фінансової інтеграції України до Європейського Союзу з 2024 року Національний банк України планує ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів в євро (SEPA), пише Delo.ua.

Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Він зауважив, що метою регулятора є забезпечення досягнення відповідності національної системи регулювання та нагляду у сфері фінансових послуг європейським нормам і стандартам через імплементацію відповідного законодавства ЄС.

"Ми суттєво просунулися в удосконаленні законодавства для небанківського сектору і вже з початку наступного року починається перехідний період для страхового ринку, який у підсумку має привести нас до повної відповідності європейським стандартам регулювання і нагляду", - нагадав Пишний.

Він пообіцяв підтримувати високий темп модернізації банківського законодавства.

"Зараз у нас на черзі удосконалення вимог до структури капіталу банків, що додатково підвищить надійність нашої банківської системи", - зазначив голова НБУ.

За його словами, членство в ЄС передбачає забезпечення вільного руху капіталу. Тому, незважаючи на всі складнощі, НБУ працюватиме над пом’якшенням валютних обмежень, переходом до більшої гнучкості обмінного курсу та поверненням до інфляційного таргетування відповідно до розробленої стратегії.

"Також ми провели ґрунтовну підготовчу роботу та в наступному році плануємо ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів в євро (SEPA), що дасть змогу нам зробити ще один крок в напрямі фінансової євроінтеграції", - наголосив Пишний.

Він додав, що в НБУ чітко розуміють пріоритетність інтеграції фінансового сектору і пообіцяв, що регулятор і надалі працюватиме у цьому напрямку.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
18.12.23 10:49

В зоне евро только половина стран ЕС. С гривнами не разобрались, банковскую систему не сделали а уже лезут на Евро.
Хоту для самих украинцев это может быть единственным спасением от беспредельщиков НБУ. 

Ответить
  • Юрій
18.12.23 18:26

Шурик, Можете розкрити суть фрази :"С гривнами не разобрались"
Банківська система чудово працює в такий час, вже навіть платіжки перевели на міжнародний стандарт ISO 20022.
А гривня "плаває", як потрібно для економіки, так із перекосами для імпрту/експорту, але пливе впенено, а не тоне вниз.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям