Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.12.23
717 0 Печатать

ДПС розповіла, як протидіє незаконному обігу тютюнової продукції

Державна податкова служба України повідомляє, що підрозділами податкового аудиту на постійній основі здійснюються активні заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів, у тому числі тютюнових виробів, на території України.

Незаконна торгівля тютюновими виробами здійснюється, як правило, фізичними особами без належної державної реєстрації та зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій, за відсутності відповідної ліцензії на провадження певного виду діяльності та підтверджуючих документів щодо походження товару.

Упродовж 2023 року за наявності безпечних умов для здійснення заходів податкового контролю під час дії воєнного стану працівниками відділів фактичних перевірок територіальних підрозділів податкового аудиту ДПС в областях та м. Києві спільно з територіальними органами Національної поліції України ініційовано вилучення із незаконного обігу тютюнової продукції на суму понад 5,9 млн гривень.

ДПС інформує про окремі факти припинення незаконної торгівлі підакцизними товарами, у тому числі тютюновою продукцією, встановлені працівниками регіональних підрозділів податкового аудиту лише протягом грудня 2023 року:

На Дніпропетровщині припинено незаконну діяльність юридичної особи, яка здійснювала оптову торгівлю тютюновими виробами без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів встановленої форми: https://dp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/738094.html;

На Запоріжжі виявлено факт здійснення нелегальної господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання та продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/738490.html;

На Харківщині припинено незаконну діяльність особи, яка здійснювала реалізацію алкогольних напоїв і тютюнових виробів без застосування РРО/ПРРО та без наявності відповідних ліцензій на роздрібну торгівлю такими товарами: https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/734899.html;

На Черкащині виявлено факти незаконної діяльності господарських об’єктів, на яких здійснювався продаж фальсифікованих підакцизних товарів (тютюнових виробів):

https://ukraine-inform.com/news-derzhava-rehiony-ukrayiny/131333-prac-vniki-golovnogo-upravl-nnya-dps-u-cherkas-k-y-oblast-vstanovili-fakt-torg-vl-fal-sif-kovanimi-tyutyunovimi-virobami.html;

На Хмельниччині в одному із закладів ресторанного бізнесу встановлено факт проведення розрахункових операцій без застосування РРО/ПРРО та здійснення нелегальної господарської діяльності без наявності відповідних ліцензій на роздрібну торгівлю підакцизними товарами і відповідно без сплати акцизного податку: https://www.facebook.com/100069240450362/posts/689070930077583/?mibextid=WC7FNe;

На Київщині вкотре припинено безліцензійну діяльність: https://kyivobl.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/738662.html;

На Сумщині припинено незаконну торгівлю тютюновими виробами: https://sumy.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/738870.html.

За здійснення незаконної господарської діяльності на правопорушників у всіх випадках складаються протоколи про адміністративні правопорушення за статтями 156 та 164 КУпАП, а вся контрафактна (контрабандна) підакцизна продукція підлягає вилученню.

ДПС застерігає фізичних осіб та інших суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі  підакцизними товарами.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям