Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.12.23
696 0 Печатать

Президент підписав закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Президент України підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності». Документ розширює можливості Експортно-кредитного агентства.

Текст Закону поки що не оприлюднен на сайті ВРУ. Згідно з базовим законопроектом № 9015,  документ усуває обмеження щодо можливості страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством (ЕКА), в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення.

Нині ЕКА страхує експортні контракти та має право страхувати інвестиції з України до інших країн. Планується, що агентство буде здійснювати страхування інвестицій в Україні від ризиків, що можуть бути спричинені збройною агресією, бойовими діями та/або тероризмом.

Передбачається, що таке страхування буде охоплювати інвестиції, спрямовані на створення об'єктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів українського походження.

Як зазначала раніше Європейська Бізнес Асоціація, цей законопроєкт допоможе:

  • по-перше, поставити у рівні умови українських інвесторів із зарубіжними, які мають нині можливість страхувати свої інвестиції в експортно-кредитних агенціях своїх країн або подібних міжнародних організаціях, у тому числі від воєнних ризиків;
  • по-друге, спростить і пришвидшить процес відбору проєктів, бо MIGA і DFC, які заявили про подібні наміри, не мають представництв в Україні. А в Україні Експортно-кредитна агенція може виконувати цю роботу, працюючи як агент для них або страхувати самостійно та передавати у перестрахування ризики щодо таких інвестиційних проєктів;
  • по-третє, надасть доступ до страхування середнім компаніям, які навряд чи зацікавлять міжнародних страховиків, натомість повністю відповідають профілю Експортно-кредитної агенції України. 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям