Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.01.24
1435 4 Печатать

Мінфін нагадує суб’єктам первинного фінмоніторингу про необхідність подання звітності за 2023 рік

Мінфін нагадує про необхідність подання звітності за 2023 рік суб’єктам первинного фінансового моніторингу (СПФМ) – казино, букмекерам, залам гральних автоматів, онлайн покер румам, операторам лотерей, аудиторам, бухгалтерам, податковим консультантам, рієлторам, а також торговцям мистецтвом, дорогоцінним камінням і металами.

Відповідно до законодавства державне регулювання і нагляд у сфері боротьби з відмиванням «брудних» коштів та фінансуванням тероризму щодо зазначених вище СПФМ здійснює Міністерство фінансів України.

Інформація у звіті відображає, зокрема, такі показники:

-   загальну кількість клієнтів СПФМ (у розрізі рівня ризику ділових відносин, фактів їх належності до публічних діячів чи членів сімей таких діячів);

-   кількість та загальний обсяг фінансових операцій (послуг), здійснених (наданих) СПФМ;

-   загальну кількість та обсяг фінансових операцій, за якими було відмовлено СПФМ.

Звіти необхідно надіслати до Мінфіну до 11 січня 2024 року, відповідно до наказу, норми якого запрацювали 19 січня 2023 року.

Звертаємо увагу на відповідальність за неналежне виконання вимог  законодавства у сфері фінансового моніторингу та неподання достовірної інформації Мінфіну у встановлені строки.

Детальні інструкції щодо заповнення та подання звітності були завчасно направлені до СПФМ, органів професійного самоврядування, а також розміщено за посиланням.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
02.01.24 07:36

Так какой все таки штраф светит бухгалтеру за неригистрацию в финмониторинге? За недоносительство ФОП-бухгалтеру, понял что громадный!

Ответить
  • Любовь
02.01.24 10:08

Из инструкции не понятно, как подписывать (и нужно ли) файл отчетности перед отправкой на e-mail госфинмона

Ответить
  • ІринаКиїв
02.01.24 23:57

Кохання, мені взагалі не зрозуміло, хіба бухгалтера займаються фінансовими операціями?

Ответить
  • Оксана
11.01.24 21:48

Не совсем поняла, юр лицо оказывает бухгалтерские и юридические услуги. Попадает ли данное юр лицо под понятие СПФЛ?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям