Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.01.24
4379 6 Печатать

Мінфін схиляється до реформи спрощеної системи оподаткування за польською моделлю

Міністерство фінансів схиляється до реформи спрощеної системи оподаткування за польською моделлю.

Про це заявила заступниця міністра фінансів Світлана Воробей під час обговорення Національної стратегії доходів.

«Ми взяли за основу польську систему оподаткування малого та середнього бізнесу. В Польщі існує диференційована система, там досить багато ставок – від 2% до 20%. Вони змінюються час від часу, залежно від економіки. Найвищі ставки – це ставки на види діяльності, в яких найменша затратна частина, наприклад, надання послуг і види діяльності, щоб толерантніше сказати, які використовуються для підміни трудових відносин цивільно-правовими або відносинами з ФОП».
 
Запровадження польської моделі Гетманцев анонсував ще у вересні 2023 року.
 
Але тоді запевнили, що жодних різких рухів щодо ФОПів до закінчення війни не робитимуть.

Хоча суспільство з цим не погодилося. Про це ми писали у матеріалі Що думає бізнес про ідею запровадити в Україні польську модель оподаткування.

Зараз у Мінфіні говорять, що спочатку має відбутися реформа Державної податкової служби й тільки потім можна буде говорити про зміну податків.

Конкретні розміри ставок для спрощенки в Мінфіні поки що не озвучують:

«У нас є приблизний перелік ставок, але це не буде вноситися одномоментно, це буде широко обговорюватися з бізнесом. Це буде публічний процес».
 

 

По материалам Народний депутат Ніна Южаніна
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Лариса
04.01.24 15:19

Ну що сказати. Залишки фопів закриються 

Ответить
  • Татьяна
04.01.24 19:55

Навіщо копіювати чужі закони, миємо свою спрощену систему, зробіть для всіх ставку з обігу 5%, і більше ніяких податків та обмежень і все буде гаразд. Ніяких податківців не треба, але контроль за використанням сплачених податків самий суворий. Будемо сама заможня країна, і зменшити кількість депутатів та контролерів.

Ответить
  • Вікторія
07.01.24 22:39

Татьяна, та ви що, 5% це дуже богато. наприклад малі магазини відразу зачиняться.

Ответить
  • Тетяна
05.01.24 16:59

Татьяна, вони весь все копіюють. Свого ума їм не треба і не цікаво його напружувати. До війни - все законодавство писалося під копірку рифи. ВСЕ! Почала за цим слідкувати з 2009 року - вже у 2018 була у шоці! Починаючи з правил дорожнього руху і закінчуючи кодексами.

Ответить
  • Светлана
05.01.24 10:47

Татьяна, а куда же они денут такую кагорту дармоедов? а взятки? они же не смогут жить честно, это как лишить наркомана дозы

Ответить
  • Світлана
06.01.24 10:34

Ще б прибрали ПДВ з авансів, а тільки по факту відвантаження( надання послуг). Це так, мрія.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям