Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.01.24
3178 0 Печатать

Об’єднаний звіт з ПДФО та ЄСВ за IV квартал 2023 року

Сайт Бухгалтер 911 розповідає про правила складання Об’єднаного звіту з ПДФО та ЄСВ, або Податкового розрахунку.

Форма та Порядок заповнення Податкового розрахунку затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4.

Складається Податковий розрахунок із самого Розрахунку та 6 додатків. Звичайні роботодавці та резиденти Дія Сіті зазвичай мають справу лише з трьома додатками - Д1, 4ДФ, Д5 + Д6. Якщо у роботодавця є працівники зі спецстажем, то він також подає Д6.

За IV квартал 2023 року — податковий розрахунок подаємо не пізніше 9 лютого 2024 року. ПКУ і Закон про ЄСВ № 2464 розглядають зарплату по-різному. Тобто одна й та ж виплата може бути зарплатою для ЄСВ-цілей, і наприклад, додатковим благом для ПДФО-цілей. Що стосується Д1.

Види виплат, які формують зарплату, визначаємо відповідно до Інструкції № 5. Тобто, якщо виплата входить до складу зарплати відповідно до Інструкції № 5, то вона є базою для нарахування ЄСВ. Щодо 4ДФ. За ПКУ заробітна плата для ПДФО-цілей — це основна та додаткова зарплата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати у зв'язку з відносинами трудового найму. Розширеного переліку складових зарплати податкове законодавство не містить.

Чи можна тут застосовувати Інструкцію № 5? Можна, але в частині, що не суперечить ПКУ.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям