Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.02.24
768 0 Печатать

Бізнес закликає народних депутатів не підтримувати поправку стосовно вилучення з обігу марок акцизного податку старого зразка

Попри застереження з боку бізнесу, 1 лютого 2024 року на засіданні Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проєкт Закону № 9662 в цілому з урахуванням поправки №161, якою пропонується вилучення з обігу акцизних марок старого зразка, а також промаркованої ними підакцизної продукції.

Днями раніше бізнес вже озвучував свою позицію проти ідеї вилучення з обігу марок акцизного податку старого зразка.

Зокрема, на думку експертів Європейської Бізнес Асоціації, через таку вимогу легальні виробники, імпортери і ритейлери понесуть додаткові необґрунтовані збитки, що сягнуть принаймні десятків мільярдів гривень. Водночас цей захід не матиме позитивного впливу на боротьбу з підробленими акцизними марками.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка застосовуються у виробництві алкогольних напоїв та тютюнових виробів до їх повного використання, а маркована ними продукція знаходиться в обігу до повної реалізації в межах терміну придатності для споживання. Тож бізнес при введенні в обіг підакцизної продукції покладається саме на цю норму, що забезпечує передбачуваність господарської діяльності.

З огляду на це, Асоціація категорично не підтримує вищезазначену поправку щодо вилучення з обігу марок акцизного податку старого зразка, у тому числі якими вже маркована підакцизна продукція. Асоціація звертається до очільників депутатських фракцій у Верховній Раді та просить ініціювати виключення правки №161 під час голосування проєкту Закону № 9662 у другому читанні.

Закликаємо народних депутатів дослухатись до позиції відповідального бізнесу!

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям