Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.02.24
1844 0 Печатать

Заповнюємо декларацію про майновий стан і доходи

Яка інформація вказується в графах 6 та 7 рядка 10.14 розд. ІІ податкової декларації про майновий стан і доходи?

Відповідно до п.п. 392.2.2 ПКУ об’єктом оподаткування для податку на доходи фізичних осіб контролюючої особи є частина скоригованого прибутку прибуток контрольованої іноземної компанії, пропорційна частці, якою володіє або яку контролює така фізична особа на останній день відповідного звітного періоду, щодо якого розраховується скоригований прибуток контрольованої іноземної компанії, що обчислюється відповідно до правил, визначених ст. 392 ПКУ.

Зазначена частина прибутку контрольованої іноземної компанії включається до складу загального річного оподатковуваного доходу контролюючої особи в порядку, визначеному п. 170.13 ПКУ.

Згідно з п.п. 170.13.1 ПКУ платник податку – резидент, що визнається контролюючою особою щодо контрольованої іноземної компанії, зобов’язаний визначити частину прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до положень ст. 39 прим. 2 ПКУ та включити її до загального оподатковуваного доходу, що відображається в річній податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та оподатковується за ставкою 18 відс., визначеною п. 167.1 ПКУ.

Форма Декларації та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджені наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859.

Додаток КІК «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної компанії» (далі – Додаток КІК) до Декларації заповнюється окремо по кожній контрольованій іноземній компанії. Податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті з прибутку контрольованої іноземної компанії, розраховуються відповідно до положень ст. 392 ПКУ та підпунктів 170.13, 170.131 ПКУ.

Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету контролюючою особою із прибутку контрольованої іноземної компанії, визначається у рядку 05 табличної частини Додатка КІК, та розраховується за формулою: графа 3 рядка 05 = рядок 03 – рядок 04. Позитивне значення рядка 05 Додатка КІК переноситься до графи 6 рядка 10.14 Декларації.

Сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету контролюючою особою із прибутку контрольованої іноземної компанії, визначається у рядку 06 табличної частини Додатка КІК, та розраховується за формулою: графа 3 рядка 06 = рядок 02 х 1,5% (ставка військового збору). Позитивне значення рядка 06 Додатка КІК переноситься до графи 7 рядка 10.14 Декларації.

Згідно з приміткою 8 до Декларації у рядку 10.14 «Частина прибутку контрольованої іноземної компанії (додаток(и) КІК)» розд. ІІ Декларації проставляється кількість поданих додатків КІК за їх наявності.

При цьому, у графі 6 рядка 10.14 розд. ІІ Декларації вказується сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету, із прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до вимог п. 170.13 ст. 170 ПКУ та є сумарним значенням графи 3 рядка 05 усіх додатків КІК.

У графі 7 рядка 10.14 розд. ІІ Декларації вказується сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету, із прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до вимог п. 170.13 ст. 170 ПКУ та є сумарним значенням графи 3 рядка 06 усіх додатків КІК.

По материалам Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям