Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.02.24
846 0 Печатать

Мінфін визначив, як банки інформують ДПС про завершення валютного нагляду за строками розрахунків у ЗЕД

Наказом Мінфіну  від 09.10.2023 р. № 535 затверджено: 

  • форму Повідомлення про завершення здійснення банками валютного нагляду за дотриманням граничних строків розрахунків платників податків за відповідними операціями з експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення;
  • Порядок подання банками до Державної податкової служби України повідомлення про завершення здійснення банками валютного нагляду за дотриманням граничних строків розрахунків платників податків за відповідними операціями з експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення.

Відповідно до Порядку № 535, банк протягом 3 робочих днів, наступних за днем завершення здійснення валютного нагляду за дотриманням граничних строків розрахунків за відповідною операцією з експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення (крім завершення валютного нагляду у зв'язку із закриттям всіх рахунків резидента в банку та/або зміною обслуговуючого банку в митній декларації), подає до ДПС засобами електронного зв'язку в електронній формі Повідомлення.

До таблиці Повідомлення вносяться дані у розрізі опису даних про здійснену експортером операцію, а саме:

♦ до графи 2 та 3 – номер та дата митної декларації, що підтверджує здійснення операції з вивезення за межі митної території товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення.

Дата митної декларації заповнюється цифрами у такій послідовності: день місяця (дві цифри), місяць (дві цифри), рік (чотири цифри);

♦ до графи 4 – літерний код валюти, який зазначено у митній декларації згідно з Переліком кодів валют для статистичних цілей, затвердженим наказом Державної служби статистики України від 08 січня 2020 року № 33;

♦ до графи 5 – десять знаків коду товару згідно з УКТ ЗЕД, які заповнюються суцільним порядком без будь-яких розділових знаків (пробілів, крапок тощо);

♦ до графи 6 – фактурна вартість товару, до якого застосовується режим експортного забезпечення, яка відповідає значенню графи 42 «Ціна товару» відповідної митної декларації.

Наказ № 535 набере чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування. Документ опубліковано у виданні "Офіційний вісник України" 22 лютого 2024 р. № 17.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям