Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.03.24
658 0 Печатать

Українське законодавство про пестициди і агрохімікати буде комплексно переглянуте

Бізнес-спільнота Європейської Бізнес Асоціації позитивно сприймає підтримку Урядом проєкту Закону «Про засоби захисту рослин і добривні засоби», який має гармонізувати українське законодавство з відповідними нормами ЄС в частині допуску до ринку засобів захисту рослин (ЗЗР), їхніх діючих речовин і коформулянтів, а також добрив.

Це перший за майже 30 років комплексний перегляд галузевого законодавства у сфері добрив та ЗЗР, метою якого є осучаснення методів контролю за обігом ЗЗР та добрив в Україні, покращення простежуваності, зменшення ризиків для довкілля та наближення українського регулювання до європейського. Очікується, що незабаром проєкт Закону буде переданий до Верховної Ради України.

Бізнес підтримує ідею належної та поступової адаптації законодавства ЄС у сфері ЗЗР та добрив з урахування реалій українського сільського господарства та дякує Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України за фаховість та продуктивну співпрацю. У той же час, експерти Агрохімічного комітету Асоціації готові долучитися до опрацювання тексту законопроєкту на етапі його розгляду Верховною Радою України. Сподіваємося, що результатом спільної роботи стане якісно нове агрохімічне законодавство.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям