Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.03.24
684 1 Печатать

Гетманцев навів результати детінізації ринку алкогольних напоїв

Голова Податкового Комітету ВРУ Данило Гетманцев наголошує, що заходи з детінізації ринку алкогольних напоїв попри шалений супротив дільців чорного ринку (так званих «захисників бізнесу», «диванних експертів») дають позитивний результат у вигляді надходжень до бюджету.

Так, за 2023 рік найбільшими виробниками алкогольної продукції задекларовано податку на прибуток до сплати у 1,7 раза більше порівняно з 2022 роком. Податкова ефективність з податку на прибуток по таких суб’єктах зросла з 1,4% у 2022 році до 2,0% у 2023 році.

Зростання показників діяльності відбулось не лише з податку на прибуток, а й з ПДВ.

За 2 місяці цього року вже задекларовано ПДВ до сплати на 28,1% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Податкова ефективність з ПДВ зросла з 4,9% за 2 місяці 2023 року до 6,2% за 2 місяці 2024 року. До речі, податкова ефективність зросла й порівняно з 2023 роком в цілому (5,2%).

По материалам Данило Гетманцев, Голова Податкового Комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олег
26.03.24 14:42

скажіть хтось цьому телепню, що показники збільшилися не через детінізацію. А через те що пів року 2022 року напевне алкоголь не сильно продавався і завозився бо було не до того, ну і вартість його в звязку із підвищення курсу зросла як мінімум на 20-25% 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям