Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.04.24
2209 0 Печатать

Оновили Порядок надання відпустки при народженні дитини

Постановою КМУ від 29.03.2024 р. № 356 внесено зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженому урядовою постановою від 07.07.2021 р. № 693.

Мета документу: привести Порядок № 693 у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань» від 22.12.2023 р. № 3494-IX, яким внесли зміни, зокрема, до статті 191 Закону «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР.

Нагадаємо, оновленою ст.191 Закону № 504, зокрема, розширено перелік документів для підтвердження права на відпустку при народженні дитини для деяких категорій осіб.

Зміни до Порядку № 693 внесли в частині підтвердження права на відпустку при народженні дитини:

  • батька дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини. За умови, що вони спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, що підтверджується заявою матері дитини та свідоцтвом про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини;
  • баби або діда, або іншого повнолітнього родича дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір’ю чи одиноким батьком, на підставі заяви одинокої матері/ одинокого батька дитини.

Вищезазначені особи під час подання заяви про надання відпустки повинні пред’явити:

  • документ, необхідний для держреєстрації народження дитини;
  • або свідоцтво про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини;
  • довідку про реєстрацію місця проживання;
  • заяву матері дитини про те, що вони з батьком дитини спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям