Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.24
743 1 Печатать

Які мотиваційні заходи передбаченні у законопроєкті про мобілізацію

На черговому засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки з розгляду законопроєкту про мобілізацію було приділено особливу увагу питанню додаткової мотивації для наших захисників та захисниць. Про це заявив голова комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

«За кожні 30 днів виконання завдань на лінії бойового зіткнення першого ешелону оборони до ротного опорного пункту, а також на території противника передбачається додаткова винагорода в розмірі 70 тис. грн. Також передбачається винагорода за знищене чи захоплене озброєння та військову техніку противника у розмірах від 4 до 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Йдеться про наступні категорії: БПЛА, броньована техніка, літаки, гелікоптери, артилерія і РСЗВ, автомобілі, спеціальна техніка, кораблі, ПЗРК та ЗРК, ракети», – повідомив Олександр Завітневич.

Також, за словами народного депутата передбачається:

♦ додаткова відпустка за знищену техніку, але не більше 15 днів на рік;

♦ щомісячна виплата всім військовослужбовцям винагороди за особливості проходження служби у розмірі 10 тис. грн;

♦ надання права на компенсацію 50 % від першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки;

♦ ненарахування штрафних санкцій, пені за невиконання зобов’язань, а також процентів за користування кредитом (крім кредитних договорів щодо придбання об’єктів житлового фонду або автомобіля);

♦ надання сертифіката на купівлю транспортного засобу в розмірі 150 тис. грн.

«Знову було актуалізовано питання щодо механізмів реального покращення обліку всіх військовозобов’язаних призовного віку, зокрема щодо того, що більш гарантовано сприятиме обліку – норма закону про обов’язок громадянина чи про його право зареєструвати електронний кабінет. Компроміс знайдено у тому, щоб розширяти можливості громадян виконувати положення законодавства щодо оновлення своїх даних і щоб електронний кабінет був саме правом та одним з таких способів. Кожне рішення, яке ми приймаємо Комітетом супроводжується аналізом адаптивності до поточної ситуації, прогнозу її розвитку та наслідками для суспільства», – резюмував Олександр Завітневич.

По материалам Політична партія "Слуга народу"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олександр
09.04.24 10:47

впевнений, що після цих нововведень, Слуги народу массово підуть служити в ЗСУ

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям