Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.24
482 0 Печатать

Галина Третьякова: Відношення середньої пенсії до середньої зарплати на сьогодні 30%, стратегічна ціль – підвищити цей показник до 60%

Відношення середньої пенсійної виплати до середньої заробітної плати в Україні на сьогодні складає близько 30%, стратегічна ціль – підвищити цей показник до 60%. Про це повідомила голова комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради, депутат від фракції «Слуга народу» Галина Третьякова на зустрічі з представниками Міжнародної організації праці.

«Коефіцієнт заміщення (відношення середньої пенсійної виплати до середньої заробітної плати) на сьогодні складає близько 30%. Іде потужна робота над тим, щоб цей показник в майбутньому складав не менше ніж 40%. Стратегічна ціль – це 60%», – наголосила народна депутатка.

Галина Третьякова зазначила, що наразі майже 30% населення України досягло пенсійного віку. Близько 9 млн. громадян сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ), за рахунок якого в тому числі виплачуються пенсії в солідарній системі 10,5 млн. українських пенсіонерів.

«Щоб підвищити відношення середньої пенсії до середньої зарплати, необхідно провести реформу ЄСВ, впровадити практику пенсійних накопичень, опрацювати питання підтримки фінансового благополуччя сім’ї, наприклад, за рахунок повернення домогосподарствам переплачених впродовж року податків, також сприяти зайнятості жінок», – поінформувала Галина Третьякова.

Представники Міжнародної організації праці запевнили, що до наступної зустрічі у комітеті соціальної політики та захисту прав ветеранів змоделюють низку пропозицій, зокрема, в сфері розвитку пенсійної системи в Україні.

По материалам Політична партія «Слуга народу»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям