Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.24
489 0 Печатать

Аграрії отримають державну допомогу для посівної

У постраждалих від російської агресій областях фермерські господарства отримають фінансову допомогу від держави для проведення посівної кампанії. Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», член аграрного парламентського комітету Дмитро Соломчук.

«Наразі найскладніше аграріям Херсонської, частини Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей через високий рівень замінованості та обстріли», – повідомив Соломчук.

За його словами, у нинішніх умовах велику фінансову допомогу фермерам надають міжнародні фонди. Втім аграрії можуть розраховувати й на підтримку від держави.

«Цьогоріч всі постраждалі регіони отримають державну допомогу – 8 тис. грн на гектар. Це допоможе забезпечити аграріїв посівним матеріалом та добривами», – пояснив парламентар.

Він додав, що українські фермери пережили два надскладних роки повномасштабного російського вторгнення й зараз адаптуються до умов війни, змінюють технології.

«Приміром, фермери Львівської, Рівненської та Житомирської областей навчилися вирощувати херсонські кавуни. З’явилося більше крафтових виробників та продуктів, а також невеликих птахофабрик та свинокомплексів. Так відбувається адаптація», – констатував член профільного комітету.

По материалам Політична партія "Слуга народу"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям