Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.04.24
627 0 Печатать

Чи можна звільнити працівника, котрий після припинення режиму дистанційної роботи не з’являється на робочому місці?

Це питання виникло під час інформаційного семінару в одній із сільських військових адміністрацій. Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області зазначили, що чинне законодавство не забороняє звільнення в такому випадку.

Проте вони звернули увагу, що Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відносить Запорізьку область до територій активних або можливих бойових дій. Тож якщо роботодавець не може гарантувати безпеку працівникові, й він саме тому не виходить на роботу, інспектори порадили табелювати як неявку з нез’ясованих або інших причин весь період, доки працівник не з’явиться на робочому місці й не пояснить причину своєї відсутності.

По материалам Південно-Східне міжрегіональне управління Держпраці

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям