Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.04.24
543 0 Печатать

Мінфін планує оновити звіти про обсяги виробництва та обігу в оптовій мережі підакцизних товарів

Мінфін повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження форми № 1-ВП «Звіт про обсяги виробництва та обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», форми № 1-ОП «Звіт про обсяги обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», порядків їх заповнення та Кодів, одиниць виміру та видів продукції / товару» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено відповідно до статті 16 Закону України  від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон № 481/95-ВР) у частині затвердження форм звітів з виробництва та обігу в оптовій мережі деяких підакцизних товарів, порядків заповнення цих форм, а також кодів, одиниць виміру та видів продукції / товару, які мають використовувати суб’єкти господарювання при заповненні форм та поданні звітів. 

До статті 16 Закону № 481/95-ВР в частині подання суб’єктами підприємництва звітів про обсяги виробництва та обігу в оптовій мережі підакцизних товарів було внесено численні зміни, зокрема щодо звітування по:

  • тютюновмісним виробам для електричного нагрівання (ТВЕН);
  • рідинам, що використовуються і електронних сигаретах;
  • тютюновій сировині.

Крім того, статтею 16 Закону № 481/95-ВР збільшено терміни подання звітності малими виробниками спиртових дистилятів (раз на квартал) та малими виробниками виноробної продукції (раз на рік).

Зазначене вимагає визнання таким, що втратив чинність, наказу Мінфіну від 11.02.2016 р. № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення», та розроблення і затвердження нових форм звітів та порядків їх заповнення.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу надавати протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення на офіційній сторінці Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресами:

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: orlyansky@minfin.gov.ua, sgpavlyuk@minfin.gov.ua.  

Додаткові матеріали:

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми № 1-ВП «Звіт про обсяги виробництва та обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», форми № 1-ОП «Звіт про обсяги обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», порядків їх заповнення та Кодів, одиниць виміру та видів продукції / товару»

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення про оприлюднення

Додаток 1. Форма 1ВП

Додаток 2. Порядок 1ВП

Додаток 3. Форма 1ОП

Додаток 4. Порядок 1ОП

Додаток 5. Коди, одиниці, види

Додаток 6. Пояснювальна записка

По материалам Мінфін
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям