Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.05.24
728 0 Печатать

Порядок проходження фізичної ідентифікації малолітніми, неповнолітніми або недієздатними особами з числа ВПО

Пенсіонери, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи до 24.02.2022 р. та одержують пенсію в АТ «Ощадбанк», мали пройти фізичну ідентифікацію до 31.03.2024 (постанова Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам»).

У разі, коли одержувачем пенсії (особою, якій призначена пенсія) є малолітня, неповнолітня або недієздатна особа з числа внутрішньо переміщених осіб, виплата пенсії з 01.04.2024 здійснюється після проходження ними фізичної ідентифікації в будь-який зручний спосіб.

Способи проходження ідентифікації:

  • особисто, звернувшись до відділення АТ «Ощадбанк» або до сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу — детальніше.

Водночас фізична ідентифікація осіб з інвалідністю I групи та осіб, які, за висновком лікарсько-консультативної комісії, не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, які отримують пенсії шляхом доставки через АТ «Укрпошта», в установах АТ «Ощадбанк» не проводиться.

Важливо! В інтересах малолітніх або неповнолітніх осіб, недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежено, заяву на відеоідентифікацію подають батьки, усиновлювачі, батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, опікуни, піклувальники.

  • У закордонній дипломатичній установі (для отримувачів пенсії з числа ВПО, які знаходяться за кордоном).

Фізична ідентифікація внутрішньо переміщеної особи, яка отримує пенсію в АТ «Ощадбанк», проводиться кожні 6 місяців з дня проведення попередньої ідентифікації.

Як подати заяву на проведення ідентифікації в режимі відеоконференцзв’язку:

Як отримати Дія.Підпис, дивіться за посиланням

По материалам ГУ Пенсійного фонду в Донецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям