Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.05.24
1720 2 Печатать

Розблокування податкової накладної ризикового платника

Чи будуть зареєстровані податкові накладні, реєстрацію яких зупинено, у разі надання платником письмових пояснень та копій документів, якщо такий платник відповідає критеріям ризиковості?

Відповідно до пункту 6 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних , затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 11.12.2019 №1165, у разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено та/або подано податкову накладну для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку, реєстрація такої податкової накладної зупиняється.

Відповідно до пункту 26 Порядку зупинення № 1165 та Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2019 №520, реєстрація податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН жодним чином не залежить від наявності рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості. Єдиним джерелом прийняття рішення комісією регіонального рівня щодо реєстрації/відмови в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПНі є письмові пояснення та документи, що подаються до комісії регіонального рівня згідно пунктів 5-7 Порядку прийняття рішень № 520. Підстави прийняття комісією регіонального рівня рішення про відмову в реєстрації податкової накладної в ЄРПН визначені пунктом 10 Порядку прийняття рішень № 520. Підстави прийняття комісією центрального рівня рішення про відмову в реєстрації податкової накладної в ЄРПН аналогічні.

Враховуючи зазначене вище, діючим законодавством встановлено, що рішення про реєстрацію/ відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування виноситься на підставі документів, що надані платником на розгляд відповідної комісії, і в разі підтвердження відсутності порушень податкового законодавства з боку платника податку при реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (навіть в разі наявності рішення про відповідність вказаного платника податку критеріям ризиковості), відповідною комісією буде прийнято рішення щодо реєстрації/відмови в реєстрації вказаної податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Рішення комісії регіонального рівня про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку та про відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в ЄРПН може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.

По материалам ГУ ДПС у Запорізькій області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Світлана
24.05.24 16:51

Чи розблоковувати комусь ПН за перебування в статусі ризикових?

Ответить
  • Олег
24.05.24 17:43

таких не зустрічав))) але все може бути)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям