Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.05.24
1328 3 Печатать

У МОЗ пропонують дозволити використання паперових лікарняних листків

На сайті СПО профспілок оприлюднено проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який розроблено у МОЗ України.

Документ передбачає, зокрема, забезпечення можливості для пацієнтів у випадку, коли відсутність у лікуючого лікаря технічного доступу до електронної системи охорони здоров'я унеможливлює формування електронного медичного висновку про тимчасову непрацездатність, отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності на підставі паперового листка непрацездатності. Також у проекті удосконалено процес перевірок листків непрацездатності уповноваженими особами, передбачено більш детальний механізм застосування відповідальності за формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

Так, законопроєктом пропонується:

  • передбачити використання паперових та електронних листків непрацездатності як підстави для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності;
  • унормувати питання засвідчення копій паперових листків непрацездатності;
  • удосконалити процес проведення перевірок листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх формування. Зокрема, зазначається, що перевірка листків непрацездатності проводиться посадовими особами Пенсійнго фонду із залученням уповноважених лікарів у разі необхідності перевірки медичних висновків про тимчасову непрацездатність ;
  • більш детально прописати процес повернення коштів страхової виплати в разі встановлення необґрунтованості видачі листка непрацездатності.

У разі прийняття закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Евгения
29.05.24 09:39

то есть.... потрачено до фига денег, чтобы понять, что уйти от бумажных больничных полностью не выйдет. И теперь снова всё "вертаем взад". Браво!😡 Вместо того, чтобы эти деньги потратить на оборудование больниц, их просто спустили в трубу.

Ответить
  • Муравей
29.05.24 09:47

В мене складається враження, що останнім часом вони просто збільшують кількіть "бумажок", щоб обгрунтувати збереження штату держслужбовців, а то і збільшення їх штату!!! Замість того щоб скорочувати, як і було обіцяно, і вивільняти кошти на армію!!!

Ответить
  • ХХХХХХХХХ
29.05.24 13:44

Муравей, частково. Але основна причина в тому, що найкращі в світі діджіталізатори тупо пилять бабло і не продумують не те шо на кілька короків наперед, а від слова взагалі не думають.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям